<

Не теракт, а перформанс-протест, – «луцький терорист» Кривош сказав останнє слово перед вироком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:15 | 25.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
676
/ коментарі 2

«Луцький терорист» сказав останнє слово перед оголошенням вироку. Максим Кривош, який наробив галасу на усю Україну і світ, захопивши автобус з пасажирами, пояснив мету свого вчинку.

На судовому засіданні, оголошуючи останнє слово, він зазначив, що ціль його вчинку – вимога справедливості. Свої дії він терактом не вважає. Каже, що це був перформанс-протест проти тероризму людей над живою природою і протест проти несправедливості системи влади, – йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Кривошу інкримінують сім статей Кримінального кодексу України. Адвокат просить виправдати обвинуваченого за однією зі статей: йдеться про посягання на життя правоохоронця. Зі слів адвоката, обвинувальний акт за цією статтею складений неправильно і є нечітким. Загалом призначити покарання просить у межах 10 років позбавлення волі. 

Адвокат зауважує, що працівникам поліції Кривош здався сам, а не був затриманий у результаті операції щодо звільнення заручників. 

Після виступу прокурора та адвоката суддя надає Максиму Кривошу останнє слово перед оголошення вироку:

«Ціль і мотив мого вчинку – вимога справедливості. Це був не теракт. Це був перформанс-протест проти тероризму людей над живою природою, протест проти несправедливості системи влади. Те, що пережили мої заручники, не порівнюється з тим, що переживають мільярди тварин, яких ми безжально катуємо й вбиваємо, переживають кожен день і кожну хвилину. Те, що пережили 13 людей, не можна порівняти з несправедливістю, яку терплять мільйони людей, – заручників системи. Я встав на захист тих, хто сам не може і не вміє себе захистити», – сказав Кривош. 

На засідання Кривош прийшов з пов’язкою на голові, де був напис «Не убий». Згодом він пояснив, що він означає, що вбивство людей починається з вбивства тварин. 

Нагадаємо: Луцький трилер, хронологія подій: стрілянина, захоплення заручників та хепі енд




коментарів: 2
  1. кірюша тимошенко хотів номінуватися на кращого режисера з цим сценарієм, але пролетів як і його “вдохновітєль” бункерний карлик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок