<

Не штрафами: як у Європі боротимуться з п’яними за кермом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:20 | 22.03.2021 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 4

Найчастіше причиною ДТП є перевищення швидкості і нетверезі водії. Для того, щоб зменшити кількість «п’яних аварій», в Європі вирішили всі автомобілі оснастити алкотестерами.

Це допоможе підвищити безпеку на дорогах. Затверджено радикальний план, який містить багато нововведень. Про це повідомляють Економічні новини.

Головне нововведення – це установка алкотестерів в автомобілях. З 2022 року у всіх нових машинах повинен бути алкотестер. До 2024 року пристрій з’явиться абсолютно у всіх транспортних засобах. Перед початком руху водієві необхідно буде «подути в трубочку», а далі якщо тестер покаже наявність алкоголю, авто не заведеться.

Крім цього, в планах розробка системи автогальмування, системи попередження при русі заднім ходом, функції виявлення втоми та інше.




коментарів: 4
  1. Ага, уявляю я цю штуку, установлену в “копійку”71го року випуску. Нехай спочатку піднімуть рівень життя в Україні, до європейського показника, щоб автопарк оновився, а тоді вже можна ставити алкотестери. В Європі, люди не їздять на хламі, якому по три і більше десятки років! Нехай краще думають над тим, щоб ДИСТАНЦІЙНО вимірювати рівень алкоголю у повітрі салону, машини, яке їде. Щось на кшталт радару.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа