<

«Не є лідером країн ЄС»: у Польщі, пояснили, чому не запросили Путіна на роковини ІІ Світової війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:47 | 25.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

У Варшавві пояснили, що не запросили Путіна на роковини ІІ Світової війни, тому що той не є лідером країн ЄС, НАТО та Східного партнерства, яких запрошено до Польщі, а тому запрошення йому просто не надіслали

Про це заявив речник Анджея Дуди Блажей Спихальський , – пише Polskie Radio.

«Канцлерка Німеччини Анґела Меркель повідомила, що вона буде на урочистостях, присвячених 80 роковинам початку Другої світової війни; нам важливо, аби у заходах взяло участь якнайбільше представників інших держав, наших найближчих союзників», – заявив у середу речник польського президента.

На запитання, чи на меморіальні заходи до Варшави запрошено президента Росії Путіна, Блажей Спихальський відповів, що він не є ані лідером країн ЄС або НАТО, ані держави, що належить до Східного партнерства, і зазначив, що «ці країни запрошені Польщею, а тому запрошення (Путіну – ред.) просто не надіслали», – зазначив речник.

За словами речника Анджея Дуди, подробиці візиту президента США Дональда Трампа до Польщі оприлюднить американська сторона.

«Згідно із правилам дипломатії, сторона, яку ми запросили, повідомляє рішення, чи лідер цієї держави буде брати участь в урочистостях, чи ні», – зазначив він.

Спихальський додав, що американці, зазвичай, інформують про те, «де і коли є президент Трамп приблизно між двома та чотирма тижнями до запланованого візиту».

Блажей Спихалсьький теж сказав, що присутність на заходах до 80 роковин ІІ Світової війн у Польщі підтвердили вже лідери кільканадцяти держави, зокрема президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і канцлерка Анґела Меркель. Він додав, що свою участь підтверджують також країни Східного партнерства.

Нагадаємо, у Варшаві неодноразово заявляли, що на 80 роковини Другої світової війни до Польщі Росію не запрошено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця