<

«Ми не готові до НАТО, але маємо чітко сказати – впевнено йдемо до такого членства», – Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:25 | 11.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

НАТО та Україна розпочали активний діалог з Північноатлантичним  Альянсом щодо надання плану дій стосовно членства (ПДЧ).

На думку заступника голови Комітету Верховної Ради в закордонних справах, нардепа Ігоря Гузя,  сьогодні все більше українських громадян – за вступ до НАТО:

«Це дуже важливо. Ми, держава, перш за все, маємо чітко сказати – ми впевнено йдемо до НАТО. Навіть якщо на сьогодні, Україна не готова до  цього. Але ми задекларували це рішення і маємо готувати громадян до цього процесу. Можливо це буде через рік-два.. Зараз є шанс».

«З чого треба починати. Ставлення  громадян, за майже всіма соціологічними опитуваннями, сягає понад 50%.  Це – великий плюс. Президент – за, голова Уряду – за, керівник парламенту – за. Коаліція – за; ті партійні сили, що не є в коаліції – за, крім, Опозиційного блоку. Є єдність еліт та консолідація в цьому процесі», – наголосив Ігор Гузь в ефірі 112 каналу, учора 10 липня.

«Стосовно армії та її фінансування, то 25 років нашу армію «розвалювали», а зараз ми її пробуємо модернізовувати: щось вдається, а щось ні. Однак, у порівнянні з 2014 роком, ми маємо суттєвий прогрес», – додав нардеп.

Найголовніше для України, за словами Генсека НАТО Енс Столтенберга, який з офіційним візитом відвідав нашу державу, зосередитися  на впровадженні реформ, модернізувати свої оборонні інституції, прийняти стандарти НАТО та боротися з корупцією.

До слова, НАТО є військово-політичним союзом 29-ти держав світу.

https://www.facebook.com/igor.guz/videos/1988053274553761/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця