<

«Не будьмо байдужими»: в Іваничах влада зустрілась з матерями загиблих у зоні АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 8.02.2019 / Новини / , /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

7-го лютого у приміщенні Іваничівської центральної районної бібліотеки відбувся захід «Не будьмо байдужими», організований громадською організацією «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини».

Провели захід для сімей загиблих учасників АТО за участю голів об’єднаних територіальних громад Федора Войтюка, Андрія Сапожника, Івана Іванчука, помічника народного депутата України Ігоря Гузя Ігоря П’ятохи, голови Іваничівської РДА Лілії Кревської, її заступника Людмили Войтович, керуючої справами Іваничівської районної ради Ніни Шумської, представників управління соціального захисту населення райдержадміністрації, головного лікаря ЦПМСД Романа Киці, головного лікаря Іваничівської ЦРЛ Алли Баранчук, волонтерів.

Зустріч дала можливість родинам загиблих об’єднатися, поділитися своїми проблемами і знайти шляхи їх вирішення.

Мати, яка втратила сина, як ніхто інший, зрозуміє біль інших, хто пережив таку трагедію. Рідні загиблих потребують підтримки з боку свого оточення, проте не завжди її отримують.

Присутні не стримували сліз, згадуючи про хлопців, які загинули в зоні АТО. На світлинах в залі – найрідніші для учасників зустрічі люди, сини, які віддали життя за Україну.

Чи пам’ятає держава про їхні подвиги – таке питання стало лейтмотивом заходу. Адже не завжди, кажуть у родинах загиблих, вони відчувають підтримку влади у вирішенні різних питань.

В ході проведення заходу обговорювались найбільш актуальні для родин теми.

Представники органів місцевого самоврядування ознайомили присутніх з переліком наданих пільг і компенсацій для членів сімей загиблих учасників АТО.

Піднімали, зокрема, питання санаторно-курортного лікування, встановлення флагштоків біля могил загиблих, стендів з фотографіями загиблих в школах Іваничівщини тощо. Говорили також про безоплатне одержання ліків та позачергові прийоми членів сімей загиблих у медустановах, одержання безплатного зубопротезування тощо.

Спілкувались і про завершення будівництва пам’ятника загиблим на Сході України Героям Іваничівщини та Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському.

До матерів бійців звернулись представники влади, вони подякували за виховання синів та висловили глибоке співчуття та сум кожній родині, котра втратила рідних. Керівники району та об’єднаних територіальних громад запевнили, що дослухатимуться до проблем сімей та надаватимуть підтримку та допомогу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер