<

Названі переможці Одеського кінофестивалю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:44 | 23.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Гран-прі восьмого Одеського міжнародного кінофестивалю отримав фільм Джесики Вудворт і Петера Бросенса Король бельгійців.

Фільм розповідає про вигаданого короля Ніколаса III, якого під час іноземного вояжу застала новина про розпад країни. У зв’язку із цим він намагається повернутися на батьківщину, однак через стихійне лихо всі польоти скасовані, і монарху доводиться добиратися додому манівцями, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Статуетку Золотий Дюк за найкращу режисерську роботу вручили Нані Еквтимішвілі з Грузії за фільм Моя щаслива сім’я. Найкращими акторами кінофорум визнав Ію Шугашвілі і Цисю Квамсашвілі, які зіграли в цьому ж фільмі.
Найкращим іноземним фільмом ОМКФ-2017 стала робота іспанського режисера Карли Симон Літо 1993-го. У категорії документального кіно перше місце посіла кінострічка Сергія Буковського Головна роль.
Приз за найкращий український повнометражний фільм отримав Dixieland Романа Бондарчука. А найкращою українською короткометражкою визнано Випуск-97 Павла Острикова.
Спеціальну нагороду журі міжнародного конкурсу отримав фільм режисера з Китаю Цзунь Геня за роботу Вільно й легко.
Також на ОМКФ вручили статуетку Золотий Дюк за внесок у кіномистецтво польському режисерові Агнешці Голланд, яка зняла фільми Таємничий садМісяць у повні і Переписуючи Бетховена. Другу таку статуетку отримала французька акторка Ізабель Юппер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок