<

Нажився на два мільйони гривень: рівненський поліцейський продавав вилучені авто зі спецмайданчика

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:05 | 2.08.2022 / Новини / , /
Перегляди
332
/ 1 коментар

ДБР разом із прокурорами підозрюють 30-річного поліцейського з Рівненщини у продажі 17 вилучених авто, які були речовими доказами. Тепер, кажуть, готують підозри його спільникам.

А сам правоохоронець вийшов під заставу майже в пів мільйона гривень, інформує ТСН.

Три роки тому з майданчика із вилученими машинами зникло 16 автівок, які забирали на евакуаторі нібито на новий майданчик. Однак туди вони не доїжджали, автівки продавали. Один з елітних позашляховиків з іншого майданчика продали на запчастини, кажуть прокурори.

Всім заправляв, кажуть у ДБР, 30-річний начальник підрозділу, тодішній керівник головного спецмайданчика області.

«Переконуючи у правоті своїх дій, він ввів в оману працівників Сарненського райвідділу поліції», – розповідає речниця Хмельницького теруправління держбюро розслідувань Катерина Герасимчук.

І лише за місяць на посаді заробив разом зі спільниками 2 мільйони гривень, звітують у прокуратурі. Чоловіка звільнили, а нещодавно оголосили йому підозру. І суд навіть взяв екскопа під варту, проте ненадовго, бо підозрюваний мав право на заставу у майже пів мільйона гривень.

Чи визнає підозрюваний Володимир провину, за яку загрожує до 12 років з конфіскацією, – невідомо. До нього не дотелефонуватися, а за адресою, де, сплативши заставу, мав перебувати колишній правоохоронець – чоловіки у дворі запевняють, що такий не проживає. Та сусіди кажуть, таки правильно завітали, це будинок його родичів. Нині ДБР і прокуратура працюють зі спільниками підозрюваного.

«Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до злочину, зокрема серед посадовців ГУНП у Рівненській області», – кажуть у ДБР.

У поліції ніхто з них вже не працює, стверджують в ГУНП. Водночас частину проданих машин у нових власників забрали як речові докази, знову на спецмайданчик.

«Вони не знали, що автомобілі викрадені, що ними незаконно заволоділи», – пояснює прокурор Рівненської обласної прокуратури.

Решту проданих машин ще шукають, підозрюють, що їх просто розібрали на запчастини. Тепер власникам авто доведеться звертатися до суду по компенсацію.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер