<

Науковці назвали 7 несподіваних симптомів, що вказують на проблеми із серцем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:35 | 17.12.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Медики назвали 7 симптомів, які можуть вказувати на проблеми із серцем.

Ці симптоми порушення роботи серця потрібно знати всім, хто вже переступив позначку в 35 років, – пише ukrhealth.

Набряклі ноги і щиколотки

Хоча приводів для набрякання ніг може бути безліч, не варто скидати з рахунків і проблеми з клапанами серця. Накопичення рідини в ногах – поширений симптом застійної серцевої недостатності, коли серце не здатне з потрібною швидкістю прокачувати кров.

Головні болі

Перед тим, як брати знеболюючі і списувати все, на просте нездужання, знайте: гострий головний біль може бути передвісником інсульту або тромбу. Хоча далеко не всі головні болі вказують на таку небезпечну причину, одночасна наявність скутості в шиї, втоми або запаморочення може сигналізувати про ризик аневризми, яка вимагає негайного втручання лікарів.

Втома

Це, мабуть, самий складний для тлумачення симптом, адже у нього може бути мільйон причин: брак сну, стрес і так далі. Але в даному випадку мова йде про дуже сильну втому. Якщо ви в звичайному житті достатньо підготовлені фізично і знаходитеся в хорошой формі, і раптом відчуваєте втому, що ледь можете підняти по сходах – значить, причина цього досить серйозна. Ще один важливий симптом: якщо ви зіткнулися зі слабкістю, яку раніше зазнавали тільки під час грипу. Можливо, це вказує на те, що серцю складно постачати кисень в потрібному обсязі.

Хоча на втому в наш час прийнято закривати очі, особливо серед жінок, цей симптом не можна сприймати легковажно і потрібно звернутися до лікаря для подальшого обстеження.

Спазми в животі

Багато хто вважає, що проблеми з серцем повинні відчуватися безпосередньо в області серця. Але біль може відбитися на іншу частину тіла. Нерідко ті, хто скаржиться на біль у животі насправді відчувають проблеми з серцем, який відображає біль, наприклад, у вигляді спазмів у животі. Це відчуття може виникнути і під час грипу або печії, але небувалий біль і його незрозуміле походження повинні вас насторожити.

Непритомність

Непритомність – результат різкого падіння кров’яного тиску, яке може бути викликано рядом причин (наприклад, різким вставанням з місця або прийомом певних медикаментів). Але також втрата свідомості може бути пов’язана з порушенням роботи клапанів в серце. При їх дисфункції ритм серцебиття може стати дуже швидким або занадто повільним.

Якщо ви падали в непритомність лише одного разу, найімовірніше, турбується не про що. Якщо ж це трапляється з вами досить часто, варто поспостерігати за супутніми підозрілими симптомами і проконсультуватися з лікарем.

Запаморочення

Як і багато інші симптоми, періодичне запаморочення – не привід бити тривогу. Його причиною може бути різкий підйом, зневоднення і т. д. Але якщо запаморочення не проходить, пора звернутися до лікаря: є ймовірність блокування артерії або порушення роботи клапанів серця.

Тиск в верхній частині спини

Повторимося: інфаркт не завжди супроводжується болем у серці. Часто пацієнти описують його: «немов на груди сів слон», але цей «слон» може «сісти» і на зворотну частину торса – у лопаток. Якщо ви відчуваєте раптовий надзвичайне тиск в цій частині, можливо, виною тому інфаркт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер