<

Нацполіція отримала від Японії понад 80 автомобілів нового покоління

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:47 | 14.05.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 4

Національна поліція України під час укладання контракту з Японією про поставку автомобілів отримала знижку 13%. 83 сучасних Mitsubishi нового покоління – це наслідок тієї знижки.

Про це 14-го травня, повідомив Голова Нацполіції Сергій Князєв під час церемонії передачі автомобілів за участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та міністра-радника Посольства Японії в Україні Казуя Охцука, – пишуть у прес-службі поліції.

Арсен Аваков зазначив, що патрульні поліцейські повинні мати найкраще обладнання для ефективного виконання своєї роботи.

«Патрульна поліція – ви маєте довіру людей, дієте фахово кожен день, а значить, ви повинні мати найкраще обладнання. Сьогодні ви отримаєте ще 83 нові автомобілі. Ще у 2017 році МВС та корпорація Mitsubishi уклали договір про постачання 635 автомобілів. На той час Національна поліція отримала найсучасніші автомобілі. Я хочу, щоб кожен із вас користувався цим новітнім обладнанням. Бережіть ці авто. Бережіть Україну!», – сказав Арсен Аваков.

Міністр розповів, що під час укладання контракту, Україна отримала 13% знижки на автомобілі. Ці 83 сучасних Mitsubishi нового покоління – це наслідок тієї знижки.

За словами міністра-радника Посольства Японії в Україні Казуя Охцука, протягом 2016–2019 років в результаті плідної співпраці між Україною та Японією по виконанню зобов’язань Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Кіотським протоколом до неї, Міністерством внутрішніх справ і Національною поліцією разом з Японськими компаніями реалізовано два проекти екологічних (зелених) інвестицій. Вони передбачають заміну транспортного складу поліції новими автомобілями з гібридною установкою. 

Відтак в рамках співпраці Японією було поставлено до України 1568 автомобілів Toyota Prius. У 2017 році до України було поставлено 635 автомобілів Mitsubishi Outlander, а сьогодні – ще 83 таких автомобілі. Таким чином кількість автомобілів у користуванні української поліції зростає до 2300 автомобілів.

«Автомобілі Mitsubishi Outlander  є так званими напівгібридними автомобілями, які використовують найсучасніші японські технології електрозбереження. Крім того, автомобілі є екологічно чистими. Наданий службовий транспорт дасть змогу не лише українській стороні ефективно слідкувати за правопорядком, а й зберегти навколишнє середовище», – наголосив Козуя Овцуга. 

Він додав, що Японія, як країна учасниця «Великої сімки», і надалі планує підтримувати реформування української поліції. Зокрема, йдеться і про участь у таких проектах «зелених інвестицій».

Водночас Козуя Овцуга висловив вдячність Міністерству внутрішніх справ України на чолі з главою відомства Арсеном Аваковим та Головою Національної поліції Сергієм Князєвим за зусилля в напрямку реформування української поліції та розбудови дружніх відносин між двома державами.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що проведене соціальне опитування населення 19 регіонів наприкінці минулого року засвідчує про наявність одного з соціальних запитів – безпеки громадян на дорогах. Зокрема, йдеться про очікування зменшення рівня ДТП, а відтак – зменшення кількості загиблих та травмованих. 

«Тому керівництвом Національної поліції було прийнято рішення про передачу даних транспортних засобів – майже ста відсотків – підрозділам патрульної поліції, які забезпечують безпеку громадян на міжнародних автотрасах та основних магістралях нашої держави. Був соціальний запит – і ми тепер маємо чим відповісти громадянам», – зазначив Сергій Князєв.

Крім того, очільник Нацполіції підкреслив, що за останні три роки відомство придбало близько 2,5 тисяч автомобілів. Зараз йдуть процедури тендерних закупівель, відтак є можливість закупити цього року ще близько 500 автомобілів. Серед закупленого транспорту – техніка для перевезення спецконтингенту, поліції превенції. Водночас у Нацполіції працюють над вирішенням проблеми забезпечення транспортом інших структурних підрозділів відомства – кримінальної поліції, слідства тощо. 




коментарів: 4
  1. Звичайно, що технічне забезпечення у поліції має бути на належному рівні, але якби вони хоч трохи працювали. Як не крути а ефективність поліції значно знизилась((( От тільки у нашому місті скільки щодня порушників правил паркування. А поліція хоч би що – нуль реакції, катаються по місту з телефонами біля вуха.

    • Про яких порушників парковки ти кажеш , наркомани ,грабежі ,злочинність , нарковолинск бьє рекорди !

  2. Чому немає підтримки українського автовиробника яку нам так нав’язують як альтернативу бляхам?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця