<

Нацгвардійці з західної України потребують допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:26 | 15.07.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Бійці з західної України, серед яких і волиняни, призвані до 3-го батальйону Нацгвардії не отримали достатнього матеріального забезпечення, але 10-го липня їх відправили в зону бойових дій. І стоять вони не в третій лінії оборони, а на передовій.

Про це повідомила дружина волинського військового Олександра Корнійчука, який служить у 3-тій роті 3-го батальйону Нацгвардії Вікторія Садовська, – пише Волинське Агентство Розслідувань

«Чоловіка призвали 2 травня. Потім мобілізованих хлопців відправили в Краковець. 15 червня хлопці отримали автомати, їх лише кілька разів вивозили на стрільбища,а вже везуть в зону АТО», – каже Вікторія Садовська. Вона розповідає, що багато хлопців, як і її чоловік, раніше не служили в армії.

Та це, за словами жінки не найгірше. Хлопцям видали одну форму на півроку, вони живуть в дірявих наметах та сплять на старих ліжках. Їх відправили в зону бойових дій, а бійці не забезпечені ні спальниками, ні карміатами, не кажучи вже про техніку.

Вікторія Садовська каже, що зверталася за допомогою до волинських волонтерів, але вони поки що не мають змоги допомогти. Ковельський центр допомоги військовослужбовцям відізвався на прохання Вікторії та найближчим часом забезпечить 4 бійців – 3 ковельчан та 1 жителя Шацька. Проте ще мінімум 17-тьом волинським хлопцям потрібна допомога – список складає її чоловік, Олександр Корнійчук. Тому жінка вирішила збирати допомогу для волинських бійці сама.

«Чоловік зібрав по батальйоні дані наших хлопців. Я зверталася і в облраду, і навіть в Міністерство внутрішніх справ писала», – каже Вікторія, проте поки відповіді немає. «На папері» забезпечення у бійців Нацгвардії є, але по факту- це не так. Але люди, до яких жінка зверталася з допомогою, як один говорять – це Нацгвардія, у них все є.

«Чоловіка нам вдалося зібрати своїми силами,але багато хто ще потребує забезпечення. От у батальйоні з нашими хлопцями є івано-франківці – їх абсолютно всім забезпечили від облдержадміністрації. Хлопці звертаються до мого чоловіка, просять вийти на волонтерів, щоб допомогти їм», – додає Вікторія. Тому зараз шукає шляхи забезпечити принаймні волинських хлопців необхідним.

«Хлопців бомблять, а вони голодні та майже не забезпечені, головне зараз це вода та і харчування. Бо російські найманці мають усе, а нашим молодцям, вибачте, й води не дають. Волонтерам туди важко дістатись, але ми вихід найшли на потрібних людей, які можуть доставити речі та продукти туди. Сьогодні 14 липня знов зверталась до Координаційного центру АТО то вони сказали, що НацГвардію не забезпечуєм….. пробачте, як???? а як наші волинські та луцькі хлопці?” – каже жінка.

Отож серед потреб бійців такі:

Речі:

бандани,

балаклави,

тактичні футболки,

плащі пончо (дощовики),

тактичні рукавиці обовязково з довгими пальцями для перевірки авто, щоб відбитки не лишати

По формі:

1) ріст – 175см, талія – 94см, розмір – 50, берци – 43,

2) ріст – 180см, розмір – 50, талія – 100, берци – 42,

3) берци – 42,

4) берци – 45,

5) берци – 42,

6) берци – 42, куртка-плащ – 52,

7) куртка-плащ – 54,

8) розмір – 54, ріст – 180см, талія – 113см, берци – 43, кепка – 58.

Продукти:

Сухі сухові комплекти, борошно, консерви, мівіна, мівіна приправи, овочі (огірок, помідор, кабачок, буряк черв., морква, бобова консервація, цибуля, часник, майонез, кетчуп, гірчиця, крупа різна, компоти, сушки, олія, печиво, вітаміни.

Також потрібні сміттєві мішки, засоби від мух та комарів.

ОХОЧИМ ДОПОМОГТИ ПОТРІБНО ТЕЛЕФОНУВАТИ 0936458378, 0959389602 (ВІКТОРІЯ)




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер