<

Нацгвардія отримала броньовик, який може знищувати танки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:20 | 22.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
384561175

Українське військо продовжує перехід на найсучасніше озброєння, яке відповідає, а за деякими параметрами перевищує рівень найпотужніших армій світу.

Так, як написав на власній сторінці у Facebook міністр МВС Аресен Аваков, Нацгвардія отримала бронеавтомобілі “Спартан” від “КРаЗ”, які будуть оснащені новітнім бойовим модулем “Сармат” від київського КБ “Луч”, – повідомляє ТСН.

“Спартан” потужніший за відомий “Кугуар”, який вже успішно допомагає бійцям у зоні АТО виконувати бойові завдання. Майже 9-тонна машина, з бронею, яка захищає від кулеметного вогню та мін, оснащена двигуном об’ємом у 6,7 літрів з потужністю у 400 кінських сил. “Спартан” може розганятися до 110 км/год, а сам автомобіль має підвищену прохідність.

Але бойова здатність машини значно підвищується завдяки встановленню новітнього бойового модулю “Сармат” від КБ “Луч”. “Сармат” оснащений великокаліберним кулеметом та протитанковими ракетами. В залежності від модифікації, це можуть бути дві ракети РК-2С із дальністю польоту у 5 кілометрів, або чотири РК-3, які вражають цілі на відстані до 2,5 кілометрів. Ефективність ракет комплексу повністю збігається із ПТРК “Скіф” і забезпечує знищення цілі типу танк, який навіть оснащений системами створення активних перешкод.

Таким чином, бойовий комплекс “Спартан”-“Самрат” дозоляє оперативно створити потужну надмобільну протитанкову оборону, яка може ефективно знищувати наступ навіть новітніх танків противника.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця