<

НАТО не відправлятиме війська до України у разі вторгнення Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:10 | 31.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
525
/ 1 коментар

НАТО не планує направляти військових до України у випадку російського вторгнення.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг в інтерв’ю ВВС, пише УНІАН.

Він закликав до «збалансованого підходу» щодо зростання напруженості навколо України, зазначивши, що Альянс не планує розгортати війська в країні.

За словами Столтенберга, Альянс допомагає Україні протистояти російській агресії, модернізуючи системи оборони, а країни-члени НАТО надають оборонне озброєння, наприклад, як передача Британією новітніх протитанкових ракетних комплексів.

«Ми робимо багато речей, щоб допомогти Україні, щоб посилити її можливості для захисту. Але Україна не є членом НАТО, тож стовідсотково, що правило про колективну оборону при нападі на країну-члена Альянсу розповсюджується лише на держави, що входять в НАТО, а не ті, що є близькими партнерами блоку», – зазначив Столтенберг.

Він вкотре підкреслив, що НАТО фокусується на підтримці України й допомозі в реалізації права на самооборону. Також Альянс надсилає сигнали Росії, що у випадку застосування збройної агресії проти України щодо Москви будуть застосовані санкції.

Генсек НАТО підкреслив, що ситуація становить «реальну небезпеку» і зазначив, що країни повинні «продовжити працювати над політичним вирішенням».




один коментар
  1. А ще кажуть у разі вторгнення до Ураїни не планують відсилати свої війська країни Латинської Америки, Африки, Австралія та Антарктида..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер