<

Настоянка глоду: Супрун боротиметься з дешевим «алкоголем»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:14 | 6.08.2019 / Новини / /
Перегляди
103
/ 1 коментар

Аби зупинити використання ліків як доступного “алкоголю”, МОЗ України припинить видавати квоти на продаж етилового спирту виробникам настоянок.

Вже готовий відповідний проект постанови, – написала у фейсбук в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Існує прикра практика використовувати спиртовмісні настоянки замість алкоголю. Зараз їх можна придбати в аптеці, і вони значно дешевші за алкогольні напої. Бо на відміну від виробників алкогольних напоїв, виробники “лікувальних” настоянок не сплачують акциз”, – зазначає Супрун.

Продаж спирту регулюється і на фармацевтичному ринку також. Міністерство охорони здоров’я України визначає квоти для виробництва різноманітних лікарських засобів.

“Ми отримуємо запити збільшити квоти для виробників настоянок, які позиціонують себе лікарськими засобами”, – йдеться в повідомленні.

Виробники спиртовмісних настоянок будуть купувати спирт і платити акциз, як це роблять, наприклад, виробники горілчаних напоїв. А ліки залишаться ліками. 

“Одна з найпопулярніших спиртовмісних настоянок, якою намагаються заміняти алкогольні напої — настоянка глоду — так званий “бояришнік”. Імовірно, ви могли неодноразово бачити порожні склянки з-під настоянки глоду доволі далеко від медичних закладів або ж у місцях, мало придатних для лікування”, – написала міністерка.

Як використовують настойку глоду алкозалежні нововолинці, розповідали в соціальному експерименті проєкту інтернет-видання “БУГ” «Голос народу».




один коментар
  1. Ті пляшечки скрізь валяються, їх навіть більше ніж шприців. Було б добре відпускати препарат за рецептом, щоб він не був доступний як аскорбінки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер