<

NASA запустить найпотужнішу ракету в світі в 2021-му році

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:09 | 15.10.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ коментарі 3

NASA може здійснити перший запуск носія Space Launch System в середині 2021-го року.

Про це повідомляє SpaceNews з посиланням на одного з високопоставлених чиновників космічного відомства США, – предає Укрінформ.

Допоки NASA продовжує чекати вдалого моменту для встановлення нової офіційної дати першого запуску Space Launch System, чиновник заявляє, що запуск може бути здійснений вже в середині 2021-го року.

“Розклад, якого ми мусимо дотримуватись, дуже й дуже агресивний”, – сказав Кен Боверсокс, виконуючий обов’язки адміністратора з питань розвідки та операцій з людьми в NASA, під час презентації на Міжнародному симпозіумі персонального та комерційного космічного польоту (ISPCS).

За його словами, цей графік передбачає завершення будівництва основного ступеня наприкінці цього року і відправку його до Космічного центру імені Джона Стенніса в Міссісіпі для проведення вогневих тестів, відомих як Green Run.

Після Green Run ступінь буде відправлений у Космічний центр ім. Кеннеді для інтеграції з двома твердопаливними ракетними прискорювачами, верхнім ступенем і космічним кораблем “Оріон”, який і буде виконувати випробувальний політ.

 “У нас є шанс встановити ракету на майданчику і запустити її до кінця наступного року. Втім коли ви почнете враховувати різні невизначеності, то більш імовірним здається 2021 рік”, – поділився чиновник.




коментарів: 3
  1. літають, літають, а від радянського двигуна РД-180 відмовитися так і не можуть…і шо такоє…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер