<

NASA відкриє станцію у космосі для туристів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:28 | 13.06.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Космічна агенція NASA оголосила про те, що відкриває Міжнародну космічну станцію для комерційних відвідувань.

Однак саме управління не буде займатися підготовкою і доставкою приватних осіб на МКС — це завдання перекладуть на сторонні компанії, – передає Прямий.

Ці компанії відповідатимуть за все, включаючи відбір серед бажаючих і визначення складу екіпажу. З огляду на ситуацію в галузі на даний момент, мова тільки про дві компанії: SpaceX і Boeing. Саме у них майже готові космічні кораблі, які будуть доставляти людей на МКС і назад.

Відомо, що польоти мають розпочатися вже у наступному році. Як говориться в прес-релізі, у разі підтримки з боку ринку, NASA зможе схвалити до двох короткострокових польотів приватних космонавтів на рік.

Крім того, управління говорить про те, що спочатку буде виділяти лише 5% щорічного розподілу ресурсів і часу, що відповідає 90 годин часу екіпажа і 175 кг вантажу.

Що стосується ціни, орієнтовно, добу на МКС коштуватимуть близько 35 000 доларів (еквівалент майже 1 мільйону гривень), але це ніщо в порівнянні з вартістю самого польоту, який складе не менше 58-60 млн доларів. Максимальний термін, який приватний астронавт зможе перебувати на МКС, становить 30 днів.

Насправді перші космічні туристи відвідали станцію “Мир” ще в 1990 і 1991 році. Після цього кілька туристів побували на МКС, але в підсумку проект закрили, так як просто не було вільних місць на кораблях “Союз”.

Нагадаємо, лабораторія реактивного руху Національного управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору Сполучених Штатів Америки (NASA) провела успішне випробування вертольота, який планують відправити на Марс.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер