<

NASA працює над місією, що відправить людей на Місяць у 2024-му, а пізніше хоче звести там атомну станцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:32 | 30.11.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

NASA розробляє систему запуску «Артеміс» (Artemis Space Launch System), що уже у 2024 році дозволить людині повернутись на Місяць.

Про це інформує Радіо Свобода з посиланням на Голос Америки.

Перший політ майбутнього апарату відбудеться у 2021-му році й буде безпілотний, повідомили у Національній космічній агенції США. Уже за три роки, згідно з планом, на супутник Землі полетять люди – вперше за майже 40 років.

Але деякі експерти висловлюють думку, що 2024 рік – надто оптимістичний прогноз, адже у проєкті уже було кілька затримок.

До 2026-го року американська влада планує почати інший довготривалий проєкт – підготувати до запуску частини проєкту зі зведення на поверхні Місяця атомної станції, пише CNBC.

Спершу конструкцію випробують на Землі, а пізніше хочуть відправити на супутник, щоб станція виробляла енергію для підтримання роботи дослідницького пункту. NASA та Міністерство енергетики США вже оголосило конкурс для пошуку виробників, що втілять проєкт у життя.

США – єдина країна, що відправляла людей на Місяць. Загалом із 1969-го до 1972 року там побувало 12 астронавтів, нагадує Fox News. ​

Нагадаємо, Україна приєдналась до програми NASA з дослідження Місяця і Марсу. Росію та Китай не запросили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця