<

NASA показало незвичайний рентгенівський знімок Всесвіту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:47 | 3.06.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Американське космічне агентство NASA надала людям унікальну можливість поглянути на те, як виглядає всесвіт. Вчені з даної організації показали всьому світу рентген-знімок всесвіту.

Про це пише Зік з посиланням на Акценти.

На одному зображенні за допомогою спеціальних комп’ютерних технологій дослідникам вдалося зобразити єдину картину всесвіту. На одному полотні зібрали джерела рентгенівського випромінювання у видимій частині неба.

Відповідна інформація з’явилася на сайті управління.

На опублікованому зображенні ми можемо бачити дані, які були отримані майже за два роки спостережень (22 місяці) за допомогою інструменту Neutron star Interior Composition Explorer (NICER), встановленого на МКС.

Дуги з’явилися на зображенні через те, що інструмент часто рухається по одному маршруту, слідуючи за своїми цілями: яскравими джерелами рентгенівського випромінювання.

«Навіть з мінімальною обробкою на цьому знімку можна побачити Петлю Лебедя – залишки наднової, які займають близько 90 світлових років і вік яких оцінюється в п’ять-вісім тисяч років», – заявив Кіт Гендріх глава групи дослідників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер