<

Народження дитини та шлюб можна буде зареєструвати онлайн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:54 | 29.08.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Близько тридцяти адміністративних послуг уже можна отримати в електронному режимі, у планах – збільшення їхньої кількості до ста. Деякі будуть доступними до кінця 2017 року.

Про це стало відомо під час робочої зустрічі в ЦНАПі Луцька 29 серпня,- повідомляє ІА Волинські новини

Як підкреслив перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Вискуб, електронне урядування є ключем до реформування в Україні, адже новітні технології не лише спрощують, зокрема, надання ключових адміністративних послуг населенню, а й унеможливлюють випадки корупції завдяки прозорості та ефективності онлайнового режиму.

Олександр Вискуб відзначив, що головна мета його візиту до Луцька – ознайомлення із сферою діяльності надання адмінпослуг громадянам у електронному режимі та обговорення нагальних питань.

Також перший заступник голови агентства з питань електронного урядування повідомив, що на майбутнє заплановано перевести в онлайн-режим близько 100 адмінпослуг. Так, уже до кінця цього року в електронний режим мають перевести такі послуги, як реєстрація народження дитини чи укладення шлюбу.

«За статистикою, в Луцьку невелика кількість осіб користуються адміністративними онлайн-послугами», – сказав Олександр Вискуб і зауважив, що ситуацію можна покращити шляхом популяризації надання послуг онлайн. За його словами, поширення електронних послуг може мати вплив і на збільшення конкурентоспроможності громади міста.

Менеджер програм фонду «Східна Європа» Олена Саєнко поінформувала про запровадження проекту «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади», а також про нові електронні платформи, які поки розробляються, для налагодження комунікації між містянами та владою.

«Мета нашої зустрічі – обговорити подальші плани, аби зробити місто ще комфортнішим у плані надання послуг», – підсумувала вона й додала, що хороша адміністративна послуга не може бути паперовою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер