<

Народний депутат пояснив, чому Волинська різанина – це геноцид українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:07 | 5.08.2016 / Новини /
Перегляди
129
/ коментарі 4

За словами Мусія, проект постанови – відповідь на рішення Сейму.

Україна зобов’язана відреагувати на порушення Польщею домовленості про винесення за межі політики теми Волинської трагедії. Про це в п’ятницю, 5 серпня, в ефірі Eспресо.TV заявив народний депутат України Олег Мусій.

Депутат запевняє, що не став би реєструвати проект постанови про вшанування пам’яті жертв геноциду, вчиненого Польщею, якби не було рішення Сейму про визнання геноцидом подій Волинської трагедії.

“Було прийнято і президентом Кучмою, і президентом Ющенком разом з польськими двома президентами рішення про те, що ми виносимо з політики рішення минулого і передаємо історикам. І Україна послідовно дотримувалася … цих угод. Зате Польща, і польський Сейм, і польський Сенат, порушили домовленості … і зараз сидіти і тримати голову в кущах я вважаю абсолютно недоречним”, – сказав Мусій.

За словами нардепа, багато польських політиків наполягають на тому, що Волинська трагедія була лише геноцидом поляків.

“Якщо всі хочуть встановлення історичної справедливості, то Україна, безумовно, повинна відреагувати і допомогти встановити цю історичну справедливість”, – резюмував Мусій, додавши, що “нікому не дано принижувати український народ”.




коментарів: 4
  1. О.Мусій 100% правий. А окрім того, зі 1939 року ІІ Річ Посполита була розділенана між німцями і “совєтами”. “Кресув всходніх”, на яких відбувався, за “Ухвалою” польського Сенату, нібито, геноцид поляків, як і самої Польської держави не існувало де-юре. Було німецьке генерал-губернаторство. А ось держава Україна існувала. Під вивіскою УРСР. Нехай і під чоботом Сталіна, авторитарна та зрусифікована, проте, вона була! Західні області якої силою були приєднані до великої України. І мешканці були її громадянами. У 1941 році гітлерівці перейшли З. Буг. Україна, як і Польща, опинилася під німецькою окупацією. У 1942 році розпочалася українсько-польська війна із “Волинською різаниною” на етнічних українських землях. Про ІІ Річ Посполиту, як написано у “Постанові” польського Сейму, під протекторатом німців і говорити смішно. Ми вважаємо, що геноцид українського населення від поляків таки існував. Хоча й не хотіли про це говорити, надіючись на толерантність та дружність поляків. Закон потрібно приймати, однозначно. Рубікон перейдено польською стороною. Проте, це не означає, що ми знову повинні воювати між собою. І саме після прийняття пропонованого закону настане момент істини і прощення.

    • Я добре знаю шановний,з перших вуст що і як кто кого різав,ви за своєю ГОЛОВОЮ слідкуйте!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер