<

Нардепи з Волині із представниками місцевої влади та лікарень відстоюють право на створення 6-ти госпітальних округів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 9.02.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

9-го лютого на брифінгу у Верховній Раді України народні депутати від Волині разом із представниками Володимир-Волинської, Любомльської та Камінь-Каширської місцевої влади і лікарень звернулися до уряду з проханням створення 6-ти госпітальних округів. 

Волинські нардепи Ігор Гузь та Ірина Констанкевич провели брифінг у Верховній Раді, відстоюючи право міст Володимира-Волинського, Любомль та Камінь-Каширського стати центрами ще трьох госпітальних округів, які створюються в рамках медичної реформи. Разом із політиками до парламенту поїхали представники місцевої влади Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук, Любомльського ТМО Володимир Дибель і від Камінь-Каширської лікарні Оксана Мартинюк та представники кожної з лікарень.

“Закликаємо Кабінет Міністрів почути медиків, тому що якщо медики разом зі своїми пацієнтами будуть на вулиці – це буде значно гірше. Тому Володимир Борисович (Гройсман – ред.), Кабмін почуйте волинян,” – підсумував брифінг Ігор Гузь.

“Я представляю місто Володимир-Волинський, жителів Локачинського району та об’єднаних громад Устилузької та Зимнівської. Всі ми сьогодні стурбовані медичною реформою і стурбовані тим, що у місті Володимирі-Волинському, за попередніми даними немає окремого госпітального округу. Основний аргумент, який ми наводимо – на сьогодні у місті розташовано три військові частини, також три прикордонних з’єднання. Це шість тисяч військовослужбовців, які захищають зараз східні рубежі нашої країни,” – зазначив Ярослав Матвійчук під час брифінгу у ВРУ.

Далі перший заступник мера Володимира-Волинського додав, що станом на лютий 2017-го року 80% військових знаходяться в зоні АТО, але з тих хто залишився у місті щомісяця за медичною допомогою звертається 300-400 військових. А також Матвійчук наголосив на тому моменті, що планується повернути бригади у місце дислокації, що може привести до збільшення кількості військовослужбовців, котрим буде необхідна медична допомога.

Володимир Дибель в захист Любомльського госпітального округу аргументував тим, що Шацький район це один з найбільших курортних районів країни (поки не повернуть Крим).  На території Шацького та Любомльських районів діє три митно-пропускних пункти, а також перехрестя міжнародних доріг.

В захист Камінь-Каширського госпітального округи виступила Оксана Мартинюк, котра акцентувала увагу на тому, що північні райони Волині взагалі залишилися на окраїнах пропонованих обласною адміністрацією госпітальних округів. Відстань від деяких сіл до лікарні становить понад 100 кілометрів.

Брифінгу передувала зустріч медиків та нардепів заступником Міністра охорони здоров’я Павлом Ковтонюком та Віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком, під час якої волиняни роз’яснили урядовцям важливість збільшення кількості медичних округів в області.

“Нам потрібно таким чином провести реформу, щоб були враховані місцеві особливості. Це не тільки територія, кількість людей, кількість медичних закладів. Тому МОЗ розробивши методику займається в своєму напрямку з точки надання медичних послуг. Ми, як міністерство регіонального розвитку, дивимося щоб було все враховано з точки зору місцевого самоврядування, місцевих особливостей. Я хотів би запропонувати, щоб ми зараз не шукали шість, вісім чи три – це немає значення. Значення має лише те, яким чином буде побудоване ефективне надання медичної послуги на місцях. Надання будь-якої послуги орієнтується не на профільні міністерства, а для громад. Саме думка громад для нас є важлива.” – зазначив під час зустрічі з волинськими медиками Генадій Зубко.




коментарів: 3
  1. Дешевий піар за гроші платників податків. Головні лікарі і мери боряться за державні гроші, які будуть красти. Не за нас з вами вони боряться, а за свої насижені місця. Медицина була хренова, є хренова, а без справжніх реформ така і залишиться. Будете ви і далі приходити і лікуватись в стінах і з морем ліжок і санітарок, які молоко по лікарнях носять. А обладнання і кваліфікованих лікарів, як не було так і не буде. Бо вони за таку зарплату навіть книжки собі не куплять. А більшої зарплати не буде, бо вона знову піде в утримання стін

    • Не говоріть як безсмертний і нікои не хворіючий.
      Кожна нормальна людина переживає за те, аби з госпітальними округами вирішилось позитивно для людей.
      І дякуювати Гузю, що напрягається по цьому питанню.

  2. Я сам з Володимира. В мене двое дiтей 1.5 I 8 рокiв. Не дай Боже захворiють – куди менi з ними без авто I не чищених дорiг добраться в мороз? Швидка на температуру не виiде. До Новiка не добраться. Шо робити? Або поiду на Свiтязь, малI траванулись чимось!? Куди менi подiтися? В Ковель ixати!?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер