<

Нардепи просять розглянути діяльність УПЦ (МП) на засіданні РНБО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 20.01.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Народні депутати Андрій Іллєнко, Михайло Головко, Олег Осуховський, Юрій Левченко, Олександр Марченко, Андрій Білецький, Олег Петренко та Оксана Корчинська скерували депутатьский запит про необхідність вжиття заходів реагування щодо антидержавної діяльності представників Московського Патріархату в Україні.

Про це сповістив Андрій Іллєнко, опублікувавши відповідний документ, повідомляє Вголос.

У зверненні народні обранці просять розглянути на засіданні Ради національної безпеки та оборони антидержавну діяльність представників УПЦ МП в Україні; припинити їхню підривну діяльність в органах державної влади, ЗСУ, правоохоронних структурах та навчальних закладах; розпочати процес повернення українській церкві святинь, незаконно привласнених МП; вжити заходів для перейменування УПЦ МП на РПЦ в Україні.




коментарів: 2
  1. Надо начинать с того, кого они представляют эти депутаты. Для нас православных христиан это не новость когда Свобода выдвигает несуразные обвинения против канонической Украинской православной церкви. Такие действия носят характер разжигания межрелигиозной вражды и ненавести.

    ст.35 Конституции Украины:

    Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і риту альні обряди, вести релігійну діяльність. Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров’я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

    Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа ѕ від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова.

    Ніхто не може бути увільнений від своїх обов’язків перед державою або відмовитися від виконання законів за мотивами релігійних переконань. У разі якщо виконання військового обов’язку суперечить релігійним переконанням громадянина, виконання цього обов ‘язку має бути замінене альтернативною (невійськовою)

  2. якшо підривна діяльність – це та, шо наносить шкоду державі, то починати треба з депутатів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок