<

Нардеп Тищенко влаштував вечірку з порушенням карантину в Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:42 | 20.04.2021 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Тищенко влаштував вечірку з порушенням карантину в готелі в Подільському районі Києва. Через це поліція відкрила кримінальну справу.

Про це повідомляє пресслужба поліції Київської області.

Правоохоронці зазначають, що вночі з 18 на 19 квітня побачили в соціальних мережах інформацію про те, що депутат Верховної Ради влаштував вечірку в карантин. Поліція виїхала за адресою для з’ясування обставин.

Зараз правоохоронці спілкуються з керівництвом закладу, оглядають приміщення та проводять першочергові слідчі дії. Перевірка триває.

Справу відкрили за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу. Винуватцям загрожує штрафом від 51 до 153 тисяч гривень, арешт до 6 місяців чи обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Хто ж це міг організувати?

У ЗМІ та соцмережах публікують фотографії, на яких видно парламентаря від фракції «Слуга Народу» Миколу Тищенка в оточенні святково одягнених інших людей.

Про це, зокрема, пише LIGA.net з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах. За його словами, вечірка пройшла в холі на 12 поверсі готелю Fairmont на столичному Подолі. Вчора, 18 квітня, був день народження дружини Тищенка — Алли Баранівської.

А видання «Страна.ua» поширило відео, зроблене нібито на цій вечірці.я

Не перший ляп Тищенка

Рік тому, у квітні 2020 року, Bihus.info опублікувало розслідування, в якому журналісти показали, що до ресторану «Велюр» народного депутата від «Слуги Народу» Миколи Тищенка приходять VIP-гості, попри карантин.

Наступного дня поліція приїхала до ресторану з перевіркою, але відвідувачів не застала. Сам Тищенко пояснив, що у його ресторані працює «своєрідний штаб», хоча потім він спростував свої ж слова.

Відтак 4 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав статистику порушень карантину серед закладів громадського харчування. Серед порушників, зокрема, був і столичний ресторан Миколи Тищенка.

Згодом в ОП заявили, що Тищенко мав «жорстку розмову» з президентом Володимиром Зеленським після цього інциденту. Натомість сам депутат це спростував.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця