<

Нардеп Олег Лаврик розповів для чого Україні потрібний новий закон про місцеві вибори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:58 | 15.07.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Для чого Україні потрібний новий закон про місцеві вибори? Прийняття нового закону про місцеві вибори останні місяці активно обговорюється у парламенті і не тільки.

Свою позицію щодо цього питання 10 липня в розмові з журналістами «Громадське. Волинь» висловив народний депутат, заступник голови фракції «Самопоміч» Олег Лаврик. «Фракція «Самопоміч» прийняла рішення у першому читанні підтримати законопроект № 2831-3, який давав можливість змінити систему виборів на місцях, для того, щоб доопрацювати його до другого читання. Ми внесли більше 300 поправок» – заявив Олег Лаврик, – пише Громадське.Волинь

На думку нардепа, основними недоліками згаданого законопроекту є те, що кандидат-лідер виборчих перегонів може не стати депутатом та можливість створення блоків політичних партій. Лаврик зазначив, що підтримує ідею зменшення кількості депутатів у місцевих рада.

Також нардеп зазначив, якщо у другому читанні не будуть враховані вимоги скасувати створення блоків політичних партій, зменшити кількість місцевих депутатів, намагання створення системи відкритих списків, то «Самопоміч» не буде голосувати на підтримку такого законопроекту. ДОВІДКОВО: 14 липня Верховна Рада України підтримала законопрокет № 2831-3 в другому читанні та вцілому. За проголосувало 275 нардепів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер