<

Нардеп Ігор Лапін зчинив стрілянину: що говорять самі нападники?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:56 | 14.06.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Зі слів зловмисників, які скоїли напад на нардепа Ігоря Лапіна, вони зброю не застосовували. Більше того, навіть не мали її при собі. А сумку, яку намагалися викрасти, одразу віддали власнику.

Власне, ситуація має безліч розбіжностей, зокрема у свідченнях депутата та показах самих зломисників. Нардеп каже, що в нього стріляли – натомість нападники заперечують та стверджують, що навіть не мали при собі зброї. Та й правоохоронці знайшли тільки гільзи із пістолета нардепа – йдеться в матеріалі першого інформаційного агенства Волинські новини.

Окрім того, стало відомо, що після інциденту Ігор Лапін навідався до керівництва волинського управління поліції, і тільки після того повернувся на на місце події.

Нагадаємо, близько 8-ї ранку 9-го червня у дворі будинку на вулиці Арцеулова, де час до часу проживає нардеп, двоє невідомих людей намагалися викрасти сумку з автомобіля Ігоря Лапіна.

«Коли я сів в автомобіль, підійшли особи грузинської зовнішності з характерним акцентом. Сказали, що спустило заднє колесо. Я вийшов із автомобіля. З іншої сторони другий громадянин намагався залізти в авто. Схопив сумку, у якій було лише посвідчення депутата. Намагався втекти. Я його наздогнав. Вони не місцеві, не орієнтувалися. Сіли в машину. Але у дворі був лише один виїзд. Я його заблокував своїм автомобілем. Вони відкрили вогонь. Було два постріли. У мене є пістолет Форт 17, яким мене нагородили. Зробив кілька пострілів у площину коліс. Вони по газах і зникли», – розповів депутат дляGazeta.ua.

Водночас згідно із версією самих підозрюваних, яких на диво швидко знайшли правоохоронці, у момент, коли один з них схопив сумку, Лапін, якого «почало трясти», заявив, що у сумці – гроші і зброя. Нападники, з їх слів, віддали сумку та поїхали, мовляв, навіщо їм ці проблеми – «краще підемо і вкрадемо в іншого».
В момент, коли зловмисники почали від’їжджати, нардеп відкрив стрілянину. Чи стріляли зловмисники у нардепа, як про це говорить Лапін? Невідомо. Самі підозрювані свідчать, що навіть зброї при собі не мали.

У правоохоронців, до слова, є відео з камер спостереження. Моменту, як у депутата «стріляли», на ньому немає, оскільки інцидент відбувся за рогом будинку. А от те, коли нардеп стріляє вслід автомобіля – чітко видно.

Наразі провадження перекваліфіковане у «грабіж», хоча спершу правоохоронці визначили його як «розбійний напад та замах на життя народного депутата». Утім у майбутньому справу, ймовірно, перекваліфікують у «крадіжку» за відсутності замислу грабежу, а, власне, через те, що інцидент планувавсая як таємна справа: один відволікає увагу, інший – викрадає сумку.

Водночас визначенням правомірності використання вогнепальної зброї самим нардепом, враховуючи кількість пострілів та те, що це відбувалося у спальному районі міста, правоохоронці наразі не займаються.

Окрім того, із достовірних джерел стало відомо, що після стрілянини Лапін покинув місце інциденту, та близько 40 хвилин провів у кабінеті начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги. Коли правоохоронці приїхали на місце події, там нікого з учасників не було. Повернувся Лапін туди лише близько одинадцятої, у той час коли інцидент мав місце одразу після восьмої ранку.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа