<

Гузь звернувся до Зеленського з приводу призначення нового очільника Волинської ОДА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:01 | 29.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

29-го жовтня, під час парламентської перерви у стінах Верховної Ради, народний депутат Ігор Гузь записав відеозвернення до президента України Володимира Зеленського. Причина – урядова інформація про можливе призначення на голову Волинської облдержадміністрації «варяга» з Луганщини Юрія Погуляйка.

Відповідне відео парламентар опублікував на своїй сторінці у фейсбук, – передає пресслужба Ігоря Гузя.

«Він народився і все життя мешкав у Луганській області, працював у структурах МВС, три роки був одним із керівників Державної фіскальної служби у Донецьку. До нашого регіону немає жодного стосунку. У мене навіть є сумніви, що ця людина була на Волині фізично.

Пане Володимире, ви приступили до виконання обов’язків президента, фактично, на початку червня. І волиняни чекали п’ять місяців, поки ви і ваша команда визначитеся з кандидатом на посаду голови ОДА. На жаль, за цей період ви не знайшли нічого кращого, як прислати на Волинь «варяга» з Луганської області», – звернувся нардеп.

Він сказав, що, не знає ділових та фахових якостей цієї людини, але вже отримав десятки дзвінків від різних людей, які у тому числі впливають на ситуацію в області, та й від своїх виборців. Усі вони – обурені: невже не можна було, за майже пів року, знайти на Волині гідної кандидатури? І це при тому, зауважує парламентар, що область у другому турі на президентських виборах проголосувала за Зеленського, а на парламентських – більшістю голосів за «Слугу народу».

«Думаю, це – велика помилка і Офісу президента, і ваша особисто. Знаю, що депутати обласної ради і громадськість, та й всі ті люди, які хотіли розпочати роботу ефективно з новим головою ОДА, вони будуть чинити спротив у законний спосіб цьому можливому призначенню. Сподіваюся, ви особисто не підпишете подання кабміну й буде  інша фігура.

Ключовий меседж – це має бути волинянин. Добре, нехай не з місцевої політичної тусовки. Можливо, за прикладом інших областей – це буде бізнесмен, представник громадськості. Питань немає. Але це логічно, що областю повинна керувати людина, яка має тут коріння», – впевнений нардеп.

Його аргументи чіткі: запропонована кандидатура з Луганщини – вона тільки рік буде знайомитися з проблематикою регіону. А в цей час треба займатися завершенням децентралізації, готуватися до змін адміністративно-територіального устрою та інше.

«Як на мене, це призначення – глибока помилка. Сподіваюся, ви зможете почути не тільки мене, але й людей, які висловлять свої думки з приводу можливої кандидатури на голову ОДА. Впевнений, ви зможете знайти ту людину, якій довіряєте, але це буде волинянин.

Сподіваюся на ваше розуміння. В іншому випадку, ви і ваша політична сила – програєте, як і програє, насамперед, волинський регіон. Тому що варягів, людей, які не мають стосунку до Волині – ми вже бачили неодноразово. Сподіваюся, ви почуєте і зробите відповідні висновки», – підсумував Ігор Гузь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер