<

Нардеп Ігор Гузь засуджує тимчасову окупацію Криму та вимагає звільнення політв’язнів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 27.01.2021 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Народний депутат Ігор Гузь вчергове засуджує тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, порушення прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях та вимагає звільнення політичних в’язнів – громадян України.

Разом із колегами у Верховній Раді вони стали співавторами Звернення ВРУ до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій, членів міжнародного співтовариства, – йдеться на сторінці нардепа у фейсбуці.

У проєкті Постанови ВРУ парламентарі закликали:

– продовжити політику невизнання спроби анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь;

– вимагають подальшої консолідації міжнародної взаємодії з метою відновлення територіальної цілісності України, у тому числі у рамках української політико-дипломатичної ініціативи «Кримська платформа»;

– використати всі можливі міжнародні політико-дипломатичні та санкційні механізми щодо Російської Федерації з метою негайного звільнення нею всіх осіб, захоплення яких спричинене триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України, а також усіх інших громадян України, яких Російська Федерація незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, та на території Російської Федерації;

– протидіяти мілітаризації Кримського півострова;

– засудити порушення російською окупаційною владою основоположних прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях, вимагати від Російської Федерації припинити насильницьке переміщення незаконно засуджених громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, у пенітенціарні установи, розташовані на території країни-агресора.

Довідково: Як відомо, у лютому 2021 року буде вже 7 років як Російська Федерація розпочала сплановану збройну агресію проти України, окупувавши частину суверенної території нашої держави – Автономну Республіку Крим та м. Севастополь. Крім того, країна-агресор у незаконний спосіб організувала та провела у березні 2014 року незаконний «референдум» й штучно створила незаконні та підконтрольні їй місцеві органи влади.

“Усе це є грубим порушенням загальновизнаних норм та основоположних принципів міжнародного права, у тому числі, його імперативних норм jus cogens, брутальним нехтуванням міжнародних зобов’язань, взятих Російською Федерацією за Статутом ООН, Хельсінкським Заключним Актом НБСЄ та іншими міжнародними договорами і домовленостями”, – йдеться у пояснювальній записці до проєкту Постанови.




коментарів: 3
  1. Так он как раз дорвался до власти когда его забирали.от того что он осуждает и пишет в интернете ничего не поменяется.абы шо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер