<

Нардеп Гузь закликає разом робити Поліські території привабливими

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:39 | 30.08.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Основна теза форуму, що проходив у селі Смідин Старовижівського району 27-го серпня – це тільки об’єднавши зусилля громади та влади можна завести інвестиції на Поліські території. Конференція “Можливості українського парламенту для розвитку Поліських територій” мала на меті роз’яснити, які можливості можуть використовувати представники місцевого самоврядування для розвитку їх населених пунктів.

Основний акцент поставлений був на тому, що спочатку в громадах повинен пройти процес децентралізації. Далі лектори пояснювали, що саме отримають громади від децентралізації та як пройти цей процес “безболісно”. На прикладах вже існуючих громад показували позитивний приклад  процесу децентралізації, зокрема в зразки ставили Зимнівську громаду. де вже впроваджена система ЦНАП у селах.

“Як вихід може бути, по-перше – інтеграційний процес з Польщею та ЄС. Ми маємо прерогативи в порівнянні з областями, що в глибині країни. Ми на сьогодні використовуємо одну моливість, якщо відверто, – контрабанда товарів, але це не вихід. Вихід в тому, щоб інтенсивніше розпочати працювати з Польщею. Я вважаю, що кожна громада регіону Прибужжя повинна мати партнера в Польщі. Друг питання – це проектна діяльність. Можемо багато про це говорити, але потрібно їх писати і втілювати в життя. Філософія така – хто надіється на державу, той програє. Наша доля в наших руках.” – зазначив Ігор Гузь, народний депутат України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа