<

Нардеп Гузь – співавтор законопроєкту за відкритість пленарних засідань місцевих рад і парламентських комітетів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:43 | 16.01.2021 / Новини / /
Перегляди
26
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь як співініціатор законопроєкту виступає за відкритість влади та контроль громадськості за її діяльністю на всіх рівнях.

Відповідний законопроєкт № 4582 був зареєстрований 13-го січня, – йдеться на офіційній сторінці нардепа у фейсбуці.

Обов’язкові відеотрансляції та відеозаписи усіх пленарних засідань місцевих рад і засідань парламентських комітетів (у тому числі ті засідання, які проводяться в режимі відеоконференції) – з такою ініціативою виступив народний депутат Ігор Гузь та група його колег у парламенті.

Головна мета проєкту – зробити максимально відкритою і публічною роботу місцевих рад та Верховної Ради, підвищити рівень обізнаності про їхню діяльність серед населення та сприяти ефективності громадського контролю над владою.

Проєктом передбачається, що присутні на пленарних засіданнях та засіданнях постійних комісій місцевих рад можуть здійснювати звукозапис, кіно-, фото- і відеозйомку, трансляцію засідань по радіо і телебаченню, онлайн-трансляцію в інтернеті та/або інших мережах передачі даних у спосіб, що не заважає проведенню засідань. Крім того, передбачається, що відеозаписи як пленарних, так і комітетських засідань і слухань – їхні протоколи і стенограми мають безстроково зберігатися на сайтах рад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер