<

Нардеп Гузь підтримав закон про Пласт та скаутський рух

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:47 | 17.12.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Народний депутат Ігор Гузь у Верховній Раді проголосував «за» Закон України «Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України» з пропозиціями Президента України (№0976). Всього за документ віддали свої голоси 316 народних обранців.

Після голосування, представники трьох фракцій у парламенті («Слуга народу», «ЄС», «Голос») та член групи «За майбутнє» Ігор Гузь сформували міжфракційне об’єднання. Спільно вони виступили під час брифінгу у Раді 17 грудня, – інформує пресслужба нардепа.

«Пласт об’єднав українську парламентську залу. Дійсно, 316 голосів – це конституційна більшість. І це говорить про те, що народні депутати України віддали належне тій діяльності Пласту, яка була останні 107 років, й дала можливість Пласту розвиватися на перспективу. Тобто, десятки тисяч молодих людей, дітей, зможуть і надалі розвиватися і виховуватися у цій організації. Переконаний, сьогоднішнє рішення для Пласту, української молоді – фундаментальне», – розповів Гузь.

Його колежанка у парламенті Соломія Бобровська від фракції «Голос» зазначила, що сьогодні відбулося справжнє свято для пластунсько-скаутської організації, яка неухильно утверджує боротьбу за самостійність нашої країни, її безпеку і розбудову.

«Мені приємно, що Україна нарешті приєдналася до плеяди країн, яка підтримує скаутські рухи у своїх державах. І це один із знаменних прапорів того, як держава опікується молоддю, як зростає хребет для будівництва держави.  І ще б хотіла звернути увагу на місцеве самоврядування, яке не лише у рамках закону, але й на своїх рівнях могли і були б зобов’язані підтримувати Пласт», – зауважила нардепка.

Нагадаємо, що на початку парламентського засідання сьогодні пластуни урочисто внесли до зали Верховної Ради Вифлеємський вогонь миру і привітали з цією подією усіх українців.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер