<

Нардеп Гузь: «Ми даємо занадто багато влади в одні руки»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:05 | 12.09.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Суттєвих зауважень до Центрвиборчкому на президентських і позачергових парламентських виборах не було ні від міжнародних, ні від українських структур.

На думку депутата Верховної Ради Ігоря Гузя, яку він висловив в ефірі 24 каналу, ініціатива президента Зеленського оновити склад ЦВК – неочікувана і ймовірно зумовлена бажанням контролювати ще один із державних органів.

І він – один із тих членів профільного комітету, хто утримався щодо цього питання.

«Можливо, були якісь помарки чи не зовсім ідеальні рішення. Та на виборах переміг Зеленський, перемогла «Слуга народу» і не було великих зауваг.

Я особисто сприймаю це як спробу командувати. Ми даємо занадто багато влади в одні руки. Сподіваюсь, що 300 голосів в залі не буде. Бо просто тому, що захотілося – це не зовсім правильно», – розповів обранець.

Голосування у другому читанні за законопроєкт щодо усунення з посади президента України він називає «смішними іграми». Хоча й не заперечує, що закон про імпічмент потрібний, тому в першому читанні віддав свій голос «за».

«У другому читанні за нього проголосували лише депутати з «Слуги народу», бо іншим нардепам не сподобалося те, що закон ухвалювали без розгляду поправок. У мене були запитання. По-перше, потрібно 3/4 депутатів, аби процедура імпічменту завершилася позитивно, а це – 337 нардепів.

Чому саме стільки? Друге, прописана норма, що якщо за крок до імпічменту президент визнає свою провину і складає свої повноваження, то він не переслідується. І, якщо імпічмент не підтримав парламент, спікер повинен вибачитися перед президентом. Це ж якісь смішні ігри», – вважає депутат.

Щодо швидких рішень у Раді зауважив: «Я думаю, що таке бажання – це, з одного боку, дуже швидко показати результати. І це похвально. А з іншого боку, це ось так передавити. Тобто, говорити, що нас більше і ми зробимо все, що захочемо і думка меншості – неважлива. Так не можна, тому має бути дискусія», – розповів Гузь.

Він також переконаний, що найбільшим ударом по парламентаризму в Україні може бути ініційоване рішення про імперативний мандат. На його думку, це означає, що керівництво партії зможе відкликати свого депутата за будь-що.

«Це буде рабство, яке заставить тримати в страху будь-якого депутата будь-якої фракції. Не тільки «Слуги народу», – наголошує він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер