<

Нардеп Гузь лобіює завершення будівництва нової школи у селищі Головне

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:45 | 8.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь із офіційним запитом звернувся до Міністра розвитку громад та територій України, голови облдержадміністрації, щоб зберегли можливості фінансування у 2021 році за рахунок коштів ДФРР будівництво школи на 600 місць в смт Головне, однойменної громади у Ковельському районі.

Потреба збудувати нову школу у Головному зумовлена тим, що у місцевому ліцеї навчається 427 учнів і він є одним з найбільших сільських шкіл регіону. Щороку кількість дітей в навчальному закладі збільшується, – йдеться на сторінці нардепа у фейсбуці.

Крім того, на сьогодні ліцей не відповідає санітарно-гігієнічним нормам, немає можливості відкрити санвузли у приміщенні, порушений питний режим. Школа функціонує з 1963 року та знаходиться в шести пристосованих приміщеннях, деякі з них будувались ще до Другої Світової війни.

Реалізація проєкту передбачалася упродовж 2018-2020 років. А вже 15 січня 2021 року відбулось засідання регіональної комісії Волинської ОДА з відбору інвестиційних програм, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР. Тоді стало відомо, що з переліку перехідних об’єктів за рішенням Міністерства розвитку громад та територій України виключили будівництво школи в селищі Головне.

Нардеп лобіює, щоб у 2021 році залишити об’єкт будівництва «Школа на 600 місць в смт Головне Любомльському району Волинської області», як такий, що може фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер