<

Намагався сховати хабар у труси: за вимагання $30 000 затримали активіста на Житомирщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 13.08.2019 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Активіст, добре знаний у Житомирі, був затриманий у першій половині дня 13-го серпня в одному з престижних розважальних комплексів обласного центру після передачі йому 5 тисяч доларів США. 

Чоловік вимагав 30 000 доларів за неперешкодження у роботі підприємства шляхом створення довкола нього негативного суспільного резонансу, – інформує прес-служба поліції Житомирської області.

Встановили, що активіст організував механізм вимагання грошей, зокрема від представників суб’єктів лісового господарства, за невжиття заходів «громадського впливу» для блокування їх законної діяльності, – повідомляє прес-служба СБУ.

Чоловік вимагав 30 тисяч американських доларів від директора одного із районних держлісгоспів. У випадку несплати грошей «громадський активіст» погрожував оприлюднити в інтернеті та у соцмережах нібито компрометуючу директора інформацію напередодні візиту керівництва країни до Олевського району області.

Чоловік, побачивши правоохоронців, намагався приховати щойно отримані гроші, проте усі його дії відповідним чином зафіксовані

Правоохоронці затримали голову громадської ради згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в ресторані у центрі Житомира після отримання чергового «траншу» у розмірі 5,5 тисяч доларів США.

Раніше було задокументовано факт перерахування на картковий рахунок «авансу», як гарантії за мовчання громадського активіста. Тривають невідкладні слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер