<

Найяскравіші моменти відкриття Олімпійських ігор-2020 у Токіо: без глядачів, зате з імператором

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:49 | 24.07.2021 / Новини / /
Перегляди
273
/ коментарі 2

У Токіо відкрили XXXII літні Олімпійські Ігри. Вони триватимуть з 23-го липня по 8-ме серпня.

Відкриття Ігор відбулося на Олімпійському стадіоні Токіо при порожніх трибунах. На відкриття пустили лише обмежену кількість VIP-гостей. Ці обмеження застосували через коронавірус, – пише ВВС Україна.

Про початок Ігор оголосив імператор Японії Нарухіто. Понад 80% населення країни вимагали або повторного перенесення Ігор, або їх повного скасування. Літні Ігри у Токіо мали відбутися у 2020 році, але через пандемію їх перенесли.

Кількість випадків зараження в Олімпійському селищі на цей час перевищує сто осіб, багато спортсменів змушені сидіти у своїх номерах в самоізоляції.

Режим надзвичайної ситуації в Токіо продовжили до 22-го серпня, тобто до закінчення Паралімпійських ігор.

Участь у літніх Олімпійських іграх візьмуть 11300 спортсменів з 207 країн.

Олімпіада триватиме до 8-го серпня. До цього часу спортсмени з понад 200 країн розіграють між собою 339 комплектів нагород.

У програму Ігор у Токіо додали п’ять нових видів спорту – бейсбол і софтбол, карате, серфінг, скелелазіння і скейтбординг, які в цілому дають 34 нових дисципліни.

Також в Олімпіаді в Токіо бере участь рекордна кількість жінок – 48,8%.

Україну на цьогорічних змаганнях представлятимуть 157 олімпійців у 30 дисциплінах.

Український прапор під час церемонії несуть олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Українці виступатимуть у 26 видах спорту. А найкращих результатів Україна очікує передусім від дзюдо, кульової стрільби, легкої атлетики, фехтування, стрибків у воду, академічного веслування, боксу, гімнастики, синхронного плавання.

На Олімпіаді в Токіо першу золоту медаль здобула китайська спортсменка Кіан Янь у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів серед жінок. Про це пише Tokyo2020 у twitter, – передає УП.

Представниця Китаю перемогла з олімпійським рекордом, набравши 251,8 бала. У змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки з 10 м “срібло” і результат 251,1 бала дісталися російській спортсменці Анастасії Галашиній. Володаркою бронзової медалі стала швейцарка Ніна Крістен із результатом 230,6 бала.

Тим часом, українець Коростильов зупинився за крок від олімпійської медалі в Токіо.

Львів’янин Павло Коростильов посів четверте місце у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів на Олімпійських іграх в Токіо.

У фіналі Коростильов тривалий час тримався за іранцем Фарукі, який лідирував зі старту. Але останній постріл став фатальним для Павла, який вибив лише 8,4 очки, чого вистачило тільки на четвертий результат. Олімпійське золото в цій дисципліні здобув Джавад Фарукі з олімпійським рекордом – 244,8 очки.

Дивіться більше фото із церемонії відкриття Олімпійських ігор-2020 у Токіо.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа