<

Найдовше у світі: в Екваторіальній Гвінеї переобрали президента, що править 43 роки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:18 | 28.11.2022 / Новини / /
Перегляди
143
/ коментарі 2

В Екваторіальній Гвінеї на шостий термін переобрали 80-річного президента, який керує своїм авторитарним режимом найдовше у світі — 43 роки. 

Про це повідомляє ВВС.

Теодоро Обіанг Нгема Мбасого набрав майже 95% голосів. Офіційні результати виборів оголосили через шість днів після голосування.

“Результати знову підтверджують нашу правоту, — сказав син президента, віцепрезидент Теодоро Нгема Обіанг Мангуе. — Ми продовжуємо бути чудовою партією”.

На президентських виборах балотувалися й деякі опозиційні кандидати балотувалися, але ніхто не очікував їхньої перемоги.

Президент Обіанг міцно контролює цю багату на нафту центральноафриканську державу, а члени сім’ї займають ключові посади в уряді, пише ВВС.

Він захопив владу в 1979 році після військового перевороту і пережив кілька спроб державного перевороту.

Отримавши посаду від свого попередника і дядька Франсіско Масіаса Нгема, він провів деякі реформи, але зберіг абсолютний контроль Нгема над нацією.

Політичну опозицію в країні майже не терплять, і їй серйозно заважає відсутність вільної преси, оскільки всі мовники або повністю належать уряду, або контролюються його союзниками.

Вважається, що президент Обіанг, який раніше заперечував звинувачення в порушеннях прав людини та фальсифікації виборів, має намір використати свій шостий термін, щоб очистити свою міжнародну репутацію.

У вересні уряд країни скасував смертну кару, що було схвалено ООН, нагадує ВВС.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок