<

Найбільше наркозалежних у Нововолинську, селищі Іваничі та у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:51 | 28.12.2014 / Новини / , , /
Перегляди
186
/ Коментарі відсутні

Зі слів головного лікаря Волинського обласного наркологічного диспансеру Ігоря Шкаровецького, за останні 13 років наркозалежна захворюваність впала на 73,8%, а диспансерна група (це люди з діагнозом наркоманія, які систематично вживають наркотики) скоротилась на 9,1% – повідомляють Волинські Новини

«Достатньо добре виглядає Волинський регіон щодо статистики наркозахворюваності на тлі загальноукраїнського показника. У нас хворіють – 3,57 особи на 100 тисяч населення, а загальноукраїнський показник – 10,24 особи на таку ж кількість населення. Так, статистика із наркозахворюваності областей України говорить про 24 місце Волині. Рівень поширеності наркоманії – 13 місце з усіх областей», – розповідає Шкаровецький.

Якщо проаналізувати ситуацію по містах і районах, каже лікар, то лідери із захворюваності: місто Нововолинськ, селище Іваничі та Володимир-Волинський район.

Медик зауважує, що з останніх тенденцій, які викликають тривогу – збільшення пацієнтів, які стають наркозалежними від вживання нового синтетичного опіоїда – собутекса. Ігор Шкаровецький каже, що це говорить про нелегальний ввіз наркотиків в Україну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа