<

«Нафтогаз» заборгував Коломойському 100 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:07 | 1.02.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У кінці минулого року Лондонський міжнародний арбітражний суд виніс так зване “друге проміжне рішення” у справі між НАК “Нафтогаз України” і кіпрськими акціонерами ПАТ “Укрнафта” Ігоря Коломойського, за яким “Нафтогазу” належить виплатити “кіпріотам” 2,712 млн фунтів стерлінгів (97 млн ​​грн.) “як компенсацію”.

Відповідно до “другого проміжного рішення”, крім виплат кіпрським компаніям, “Нафтогаз” зобов’язаний також сплатити арбітражні витрати у розмірі 350 тис фунтів (12 млн грн), – пише Економічна правда.

“Якщо будь-яка частина з цієї суми була раніше оплачена позивачами (компаніями Коломойського – ЕП), “Нафтогаз” зобов’язаний негайно сплатити цю суму позивачам”, – йдеться у рішенні суду.

За даними ЕП, з моменту винесення “другого проміжного рішення” “Нафтогаз” розглядав можливість його оскарження, але юридичних підстав для цього знайдено не було.

Відповідно до рішення англійського суду, відсотки і суми, які повинні бути сплачені “Нафтогазом” на підставі “другого рішення” (нараховуються за ставкою 2% + Libor) додаються кожні три місяці починаючи з моменту першого рішення Лондонського суду – квітня 2018 року.

Як повідомляла ЕП, влітку 2015 р міноритарні акціонери “Укрнафти” подали позов до Лондонського суду з вимогою зобов’язати “Нафтогаз України” дотримуватися умов підписаної між ними акціонерної угоди.

Головною з умов цієї угоди було те, що глава правління “Укрнафти” повинен обиратися з числа кандидатур, запропонованих міноритаріями.
НАК “Нафтогаз України” належить 50% + 1 статутного фонду “Укрнафти”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер