<

Надмірна потреба у селфі може свідчити про психологічні проблеми – лікар

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:11 | 6.01.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Свята принесли не лише щасливі миті, а й спалах селфіманії. Новорічними фотками, наклацаними користувачами, рясніють усі соцмережі. І це знову повертає до медичних підозр і досліджень, що за потягом зробити вдалий знімок може маскуватися хвороба, йдеться в сюжеті ТСН.

Софійська площа уже кілька тижнів – головна фотозона країни. Селфі тут на кожному кроці – головне мати фронтальну камеру. Біля ялинки можна стати героєм світлин, навіть не маючи камери.  Дехто знімає для соцмереж в надії вподобайок. Інші – просто для себе, заради пам’яті.

Селфі-лихоманка поступово підкорює світ. І часом за красивими світлинами криється серйозна проблема, кажуть психологи. Процес фотографування перетворюється на залежність. Кожну свою дію протягом дня людина фіксує для соцмереж.

«Якщо ви живете тільки задля того, щоб мати певні фотографії, які ви зможете викласти і вас більше цікавить не наповнення, а результат, ця певна світлина, тоді ми можемо казати, що це вже патологізація процесу», – каже  психологиня Юлія Ніколішена.

Найбільше в зоні ризику саме підлітки. Недоотримані лайки, конкуренція з однолітками за кількість підписників можуть викликати серйозні психологічні проблеми. «Світ говорить про те, що мають назначати антидеприсанти, тобто можна сказати, що селфі віднесли до проблеми зв’язаної з депресією з відчуттям меншовартості», – додає психолог.

А буває заради вдалої світлини люди наражають себе на смертельну небезпеку. Залазять на високовольтні лінії, чіпляються до поїздів, або ж забираються на аварійні мости. Трапляється, що ці фотографії стають останніми.

Фотографувати не для когось, а для себе. Не гнатись за кількістю вподобайок. Знімати лише тоді, коли хочеться. Такі поради від психологів для всіх, хто любить фотографуватись. А ще завжди пам’ятати, що найкращі знімки все ж – спільні.




один коментар
  1. Не треба бути лікарем, щоб зрозуміти – нормальна людина не буде постити 100500 однаковісіньких селфі фоток, а потім ще й клянчити лайки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер