<

Надходження місцевих бюджетів Волині перевищують минулорічні показники на 35,5 відсотка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:28 | 8.04.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

До місцевих бюджетів у І кварталі 2015 року надійшло 363,7 мільйона гривень платежів, що адмініструються органами Державної фіскальної служби. Виконання бюджетних призначень забезпечено на рівні 135,1 відсотка.

Про це під час оперативної наради у Волинській ОДА повідомив начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

«Незважаючи на зарахування 25 % ПДФО до державного бюджету та скасування окремих податків, надходження до місцевих скарбниць зросли на 95 мільйонів гривень, або на 35,5 відсотка. Зокрема, у березні місцеві бюджети отримали додаткових 48 мільйонів гривень, або на 54 відсотка більше минулорічних показників», – звернув увагу учасників наради Віталій Чуй.

Керівник ГУ ДФС Волині нагадав присутнім, що відповідно до вимог Бюджетного кодексу України у разі перевиконання місцевих бюджетів за підсумками І півріччя на 105 відсотків і більше, є можливість  перегляду річних бюджетних призначень.

«А це дозволяє прогнозувати залучення додаткових ресурсів для вирішення соціально-економічних питань територіальних громад. Втім, для цього потрібно втримати ті темпи надходжень, які є за підсумками І кварталу», – наголосив Віталій Чуй.

Щоб місцеві скарбниці були з коштами, фахівці ДФС Волині продовжать роботу з платниками податків у напрямку перекладення договорів оренди землі, в яких орендна плата встановлена у фіксованій сумі та менша як 3 відсотка грошової оцінки, максимально контролюватимуть процес сплати податків  у ягідно-грибний сезон та пильно стежитимуть, чи дотримуються законодавчих гарантій в оплаті праці волинські роботодавці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок