<

Національна поліція України отримала від ЄС нову техніку, вартістю майже три з половиною мільйони євро

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 10.09.2021 / Новини / , /
Перегляди
357
/ коментарі 2

10-го вересня на Софійській площі у Києві відбулась передача Національній поліції службових автомобілів та сучасного обладнання, загальною вартістю 3,4 мільйони євро.  

Завдяки переданому обладнанню правоохоронці зможуть ефективніше виконувати свої обов’язки щодо створення безпечного середовища в містах, громадах і на вулицях України, повідомляють на сайті Нацполіції.

У заході взяли участь керівництво Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції, члени Представництва ЄС в Україні та КМЄС.

18 патрульних автомобілів, 40 автомобілів для підрозділів забезпечення публічної безпеки і порядку, дев’ять дефібриляторів, сучасні сервери та системи зберігання даних, а також костюм вибухотехніка та супутнє обладнання Нацполіція отримала у межах програми «ПРАВО-Поліція». 

“За кожним автомобілем, обладунком я бачу врятовані життя та підвищений рівень безпеки українців. Це конкретний предметний внесок ЄС в безпеку України. Євросоюз надає моделі побудови правопорядку в сучасній Україні, і ті моделі, які працюють, ми будемо використовувати. Це Скандинавська модель побудови правопорядку на громадських заходах, це підхід community policing, адже основним показником є рівень довіри громадян до поліції”, – зазначив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський

Патрульні автомобілі використовуватимуться в дев’яти областях України, зокрема: Кіровоградській, Львівській, Харківській, Одеській, Київській, Вінницькій, Чернівецькій, Полтавській та Хмельницькій. 

Костюм вибухотехніка та гідродинамічні руйнівники призначені для використання вибухотехніками в Донецькій області для розмінування та знешкодження вибухонебезпечних пристроїв, таких як міни, бомби та саморобні вибухові пристрої, із урахуванням безпеки поліцейських та населення. 

“Сьогодні в рамках нашого заходу ми передаємо обладнання від ЄС на загальну суму 3,4 млн євро. Цей пакет включає ІТ обладнання, засоби безпеки та транспортні засоби, серед яких спеціалізовані автомобілі для забезпечення громадського порядку”, – зазначив Фредрік Весслау




коментарів: 2
  1. Що нашим не досталася? А на чому здоровезних бухих кабанів будуть затримувати та розвозити ? Непорядок..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер