<

Нацгвардієць застрелив у Дніпрі чотирьох військових і цивільну жінку: його затримали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:40 | 27.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
1897
/ коментарів 5

27-го січня, близько 3:40, у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу 20-річний нацгвардієць заводу застрелив 4 військовослужбовців і одну цивільну жінку.

Наразі встановлено, що це військовослужбовець Національної гвардії, 2001 року народження, з Одеської області, повідомляє Нацполіція у фейсбуці.

«Військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович 2001 р.н. під час видачі зброї з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення», – повідомили в МВС.

Як видно на відео, солдат дочекався, щоб начальник варти та помічник відкрили кімнату зберігання зброї та шафу з боєприпасами, та відкрив вогонь в офіцера та сержанта.

Увага, відео 18+

Він кілька разів бігав до шафи, поповнюючи боєприпаси. А потім «добив» товаришів по службі пострілами в голову.

Як згодом повідомили, підозрюваного затримали поліцейські групи реагування патрульної поліції Дніпровського районного управління поліції та управління КОРД під час спільної з ДБР спецоперації.

Затримання відбулося 27-го січня о 9:30 на вул. Крайній у місті Підгороднє. До поліції надійшло більше десяти викликів від людей, які повідомили про підозрілих осіб.

Під час відпрацювання одного з таких викликів поліцейські затримали військовослужбовця, який розстріляв п’ятьох людей та ще п’ять поранив. Відомо, що загинули четверо військових та одна цивільна жінка.

Розслідуванням обставин трагічної події займатимуться представники ДБР та військової прокуратури. ДБР відкрило кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство двох чи більше людей з особливою жорстокістю. За нею, нападнику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, – пише ВВС.

В якому стані поранені

Троє з п’ятьох поранених перебувають у тяжкому стані, повідомив у фейсбуку радник голови Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

“Дівчина отримала поранення в коліно, у плече і найважче – в живіт. Зараз хірурги борються за її життя. Вона втратила понад 3 літри крові”, – написав він.

“Її товариш по службі, який отримав поранення в черевну порожнину, також у тяжкому стані”, – додав він.

У тяжкому стані, за словами Геращенка перебуває ще один військовослужбовець, якого доправили у 16 міську лікарню. В нього поранення в груди і плече.

Життя двох інших поранених, яких доправили у лікарню Мечнікова, за оцінками лікарів, поза небезпекою.

Подію вже прокоментував навіть президент Зеленський. Він заявив, що очікує від правоохоронців “повного інформування суспільства про всі обставини злочину”.

“Мотиви вбивці, те, як таке стало можливим, – усе має бути проаналізоване максимально детально. Обов’язкові кадрові висновки повинні бути зроблені в найближчий час”, – ідеться в його заяві.

Як повідомив канал “Україна 24”, хлопець перебував на строковій службі з осені 2021 року. Він виріс у місті Ізмаїл, повідомив кореспондент з місця подій.




коментарів: 5
  1. Дивлячись на запис розстрілу, на первинний допит, на спокійну з ухмилкою рожу цього 20-літнього скота, сотий раз задаєш питання: ” Як земля на собі носить такого виблюдка?”

  2. Ото хай і далі беруть на службу всіх підряд , як то кажуть і мох і болото.. Як воно психіатра під час комісії тільки пройшло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер