<

Нацгвардієць Рябчук відмовився від своїх свідчень, адвокат вимагає визнати його потерпілим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:39 | 4.02.2022 / Новини / /
Перегляди
698
/ Коментарі відсутні

Нацгвардієць Артемій Рябчук, підозрюваний у вбивстві товаришів по службі на території Південного машинобудівного заводу «Південмаш», відмовився від своїх колишніх свідчень.

Новий адвокат підозрюваного вважає свого підзахисного потерпілим, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У заяві, яку написав Рябчук йдеться про те, що він визнає єдиними своїми захисниками приватних адвокатів, кошти на яких йому зібрала громадськість.

Усі наступні слідчі дії він погоджується проводити лише за їх присутності. Також у цій заяві підозрюваний відмовляється від усіх своїх свідчень, наданих раніше.

Окрім цього адвокат затриманого солдата-строковика повідомив, що його клієнт є постраждалим.

За інформацією Офісу генпрокурора, щодо військовослужбовця Нацгвардії України відкрито провадження за фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч.2 ст.115, ч.3 ст.408 КК України). Справу розслідує ДБР, процесуальне керівництво здійснює Дніпровська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

ДБР також відкрило провадження зі службової недбалості керівництва Нацгвардії.

Слідство розглядає кілька версій, зокрема, нестатутні відносини. Найближчим часом буде проведено експертизу психічного стану підозрюваного.

Читайте також: «Самогубство» зі слідами чобіт на обличчі: батьки строковиків розповіли про підозрілі смерті своїх дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця