<

Нацбанк закликав здавати непотрібні монети на потреби ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:36 | 2.08.2022 / Новини / , /
Перегляди
263
/ Коментарі відсутні

Національний банк України у рамках благодійної акції «Смілива гривня» протягом наступних трьох місяців проводитиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 та 10 гривень. Зібрані кошти будуть перераховані на потреби Збройних сил України.

Про це повідомили на сайті НБУ.

У Нацбанку зазначили, що нині в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму понад 5 млрд гривень. Значна кількість розмінних монет, у тому числі монети номіналом 10 копійок (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 копійок (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків і лежить у скарбничках або кишенях.

«Пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків – Ощадбанку та ПУМБу. Здавайте монети в банки, а ми відправимо їх на фронт», – прокоментував заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

В НБУ додали, що можна також організувати колективний збір коштів серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах.

Адреси відділень, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті «Смілива гривня».

У НБУ підрахували, що 5 млрд грн у монетах – це близько 70 безпілотників Bayraktar або 25 реактивних артилерійських систем залпового вогню HIMARS, або 50 танків Т-90, або 150 БМП.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця