<

Нацбанк ввів у обіг нову пам’ятну монету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:21 | 15.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
135
/ 1 коментар

Національний банк України вводить в обіг пам’ятну монету “Архістратиг Михаїл”. Срібна монета номіналом 10 гривень випущена тиражем 5000 штук.

Про це повідомила прес-служба регулятора, пише Уніан.

“Пам’ятна монета присвячена архангелу, який є одним із найшанованіших біблійних персонажів та іменується як архістратиг-головнокомадуючий. Архангел Михаїл – незмінний борець із силами зла, захисник віри, покровитель воїнів, які борються за праведне діло та захищають добро. Сьогодні його образ присутній в атрибутиці українських десантників і знову уособлює боротьбу із силами зла”, – йдеться у повідомленні.

На аверсі монети розміщено малий Державний Герб України, під яким напис – Україна, стилізований лавровий вінок, унизу номінал – 10 та графічний символ гривні; у центрі у восьмикутному картуші на дзеркальному тлі зображено логотип, під яким написи: Національний/Банк України/2022.

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено Архістратига Михаїла (елемент оздоблення – локальна позолота); по колу розміщено напис: “…за нас і душі праведних, і сила Архістратига Михаїла”.

У листопаді Національний банк ввів у обіг набір із трьох пам’ятних монет “Державні символи України” – “Наш герб”, “Наш стяг”, “Наш гімн”, а також монету “Сад божественних пісень”, присвячену видатному українському філософу та письменнику Григорію Сковороді.




один коментар
  1. І простий колекціонер її купити зможе тільки у бариг і перекупів. Сам НБУ онлайн не продає а здає оптом баригам, а ти потім купуй в 3-4 рази дорожче або….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця