<

Начальниця волинського земельного кадастру з підлеглими вкрала понад мільйон гривень та втекла в Аргентину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 24.09.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Дев’ятеро членів організованої злочинної групи – керівник та працівники регіональної філії Волинської області ДП “Центр державного земельного кадастру” – упродовж 2011- 2013 років заволоділи та вчинили розтрату коштів підприємства на суму майже 1 мільйон 200 тисяч гривень. Начальницю, яка перебувала в розшуку, знайшли в Аргентині, суд покарав жінку та призначив штраф.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо начальника відділу Волинської регіональної філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», обвинуваченої у вчиненні в складі організованої злочинної групи розтрати та заволодіння коштами державного підприємства в особливо великих розмірах, а також службового підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України).

Роль обвинуваченої полягала в тому, що вона підшуковувала підставних осіб для фіктивного працевлаштування й укладання від їхнього імені фіктивних цивільно-правових угод, завіряла за вказівкою керівника філії підробленим підписом такі угоди та долучені до них акти прийому виконаних робіт і розрахунки. Її діями державі було завдано збитків на суму 263 тис. грн.

З квітня 2015 року жінка перебувала в розшуку та наприкінці грудня 2017 року її було затримано в Аргентині. Попри відсутність договірних відносин між Україною та Аргентинською Республікою у сфері екстрадиції, аргентинські компетентні органи ухвалили рішення про її видачу за запитом української сторони на засадах доброї волі і взаємності, що стало безпрецедентним випадком у сфері міжнародного співробітництва.

Зваживши на те, що обвинувачена відшкодувала усі завдані її незаконним діями збитки, суд визнав її винною у вчинених злочинах та призначив покарання у виді штрафу в сумі 425 тис. грн., позбавивши права 3 роки обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-управлінських та господарсько-фінансових функцій в органах влади та місцевого самоврядування.

Штраф жінка уже сплатила.

Провадження щодо інших членів організованої злочинної групи перебувають на розгляді у суді.




один коментар
  1. Ну слів немає просто, скажіть де сп..ти, я теж так хочу, вкрасти 1 мільйон 200 тисяч гривень, а понести покарання у виді штрафу в сумі 425 тис. грн.
    ППЦ ПОВНИЙ, ВКРАВ, ПОНІС ПОКАРАННЯ І СОБІ ЛИШИЛОСЬ!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок