<

Начальник штабу 46-го батальйону ЗСУ відмовився від усіх бойових нагород, протестуючи проти полону товариша

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:57 | 21.08.2015 / Новини /
Перегляди
105
/ Коментарі відсутні

Михайло Ніколов – начальник штабу 46-го батальйону ЗСУ – прийняв рішення відмовитися від усіх нагород, які йому вручили і хотіли вручити за бої під Іловайськом.

Він вважає, що не може бути нагороджений, поки його побратим знаходиться в полоні бойовиків, – повідомляє «Преса України».

«Я, Ніколов Михайло Михайлович, позивний «Лермонтов», начальник штабу добровольчого 46-го окремого батальйону спеціального призначення «Донбас-Україна», відмовляюся від ордена за мужність, від медалі за взяття Лисичанська, від ордена Богдана Хмельницького, до якого мене представили кілька тижнів тому, а також від усіх пам’ятних знаків, значків, грамот і інших прикрас, пов’язаних з Іловайським котлом, якими нас планують щедро обдарувати до його річниці», – заявив боєць на своїй сторінці в соцмережі.

Причину своєї відмови боєць пояснив тим, що його бойовий товариш Андрій Скачков з позивним «Сем» досі перебуває в полоні. Він – боєць штуромвой роти «Донбасу»; Ніколов воював з ним плечем до плеча і навіть ділив підвал російського полону.

«Приймати нагороди, поки мій товариш не бачить неба, мені не дозволяє совість і гордість. У моїй голові не вкладається, як ми вже підбиваємо підсумки, нагороджуємо себе за віддані території, навіть ведемо з окупантами мирні переговори, а на тій стороні, в підвалі, нудиться Сем – на самоті, залишений і забутий», – підкреслив Ніколов.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер