<

Набув чинності закон про зростання квот української музики на радіо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:53 | 8.11.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко заявив, що з 8 листопада набуває чинності третій етап запровадження українських квот на радіо.

Про це він написав у Twitter.

«Сьогодні набуває чинності третій етап запровадження українських квот на радіо – щонайменше 35% пісень, у т.ч. у прайм-тайм, українською мовою. Два роки дії Закону – жодна радіостанція не закрилася, нових чудових пісень укрмовою у всіх жанрах дедалі більше»,  – йдеться у дописі.

За даними Нацради України з питань радіо і телебачення, також упродовж доби обсяг ведення передач державною мовою не повинен бути меншим за 60%, – повідомляє Українська правда.

“Обсяг україномовних пісень 35% має забезпечуватися упродовж доби, а також у кожному проміжку часу між 07.00 та 14.00 і між 15.00 та 22.00”, – йдеться у повідомленні.

У Нацраді додають, що ті радіостанції, які транслюють понад 60% пісень офіційними мовами Європейського  Союзу, повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше як 25% і ці особливості мають бути прописані в ліцензії компанії.

У відомстві нагадали, що зазначені законодавчі норми впроваджувалися поступово – у три етапи.

“Таких домовленостей було досягнуто між законодавцями і представниками індустрії після тривалого обговорення. Починаючи із 25% пісень і 50% ведення передач українською мовою у 2016 році, щороку обсяг зростав на 5 відсоткових пунктів. Перехідний період набуття остаточних вимог до обсягу україномовних пісень і ведення програм державною мовою на вітчизняному радіо завершився, і відтепер української мови і в ефірі радіостанцій стане ще більше”, – сказано у заяві.

Як повідомлялося, у 2016 році Верховна Рада проголосувала за законопроект № 3822-Д щодо збільшення україномовних квот на радіо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа