<

Набув чинності закон про національний спротив

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:41 | 2.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
384
/ коментарі 2

В Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», прийнятий парламентом і підписаний президентом влітку цього року.

Документ урегульовує розвиток територіальної оборони, організації руху опору і відповідної підготовки громадян України до національного спротиву, – пише УП.

Чисельність ЗСУ збільшується на 11 тис.: 10 тис. – для військ територіальної оборони і 1 тис. – для сил спеціальних операцій.

Сили територіальної оборони виводяться зі складу сухопутних військ ЗСУ і отримають окреме фінансування. Саме їм відводиться провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України.

Закон визначає такі поняття як “національний спротив”, “територіальна оборона”, “рух опору”, “добровольче формування територіальної громади” тощо. 

Як зазначав президент Володимир Зеленський, заходи національного спротиву здійснюватимуться як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

За його словами, закон “Про основи національного спротиву” дає змогу в разі потреби залучити все населення України до захисту рідної землі.

Також 1-го січня президент Володимир Зеленський призначив Юрія Галушкіна командувачем Сил територіальної оборони Збройних cил України.

Раніше, 25-го травня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради закон про основи національного спротиву і у зв’язку з ним пропонував збільшити чисельність Збройних сил України на 11 тисяч військовослужбовців. 16-го липня парламент остаточно ухвалив президентський законопроєкт №5557 про основи національного спротиву. 29-го липня президент підписав цей закон




коментарів: 2
  1. “дає змогу в разі потреби залучити все населення України до захисту рідної землі” –
    підтримую ! дуже актуально після прийняття закону про спрощену продажу земли, хе-хе..

  2. Захист рідної землі від агресора. Вірно. І якщо місцеві князькі та їх лизоблюди думають, що їх фазенди та хоромо-маєтки з п’ятьма туалетами та басейнами з саунами, джакузі–це теж рідна земля, за яку простаки мають проливати кров, то вони дюже-дюже помиляються…..Навіть, якщо, відсидівшись за кордоном, після(недай Боже) бойових дій, приїдуть назад, то побачать справді чисту рідну землю від агресора та від своїх маєтків. З Новим роком!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа