<

НАБУ затримало контрабандиста Альперіна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:10 | 28.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

27-го листопада співробітники Національного антикорупційного бюро затримали одеського бізнесмена Вадима Альперіна. Він сам прийшов на допит до прокуратури.

Про це інформує Українська правда.

За даними джерела, далі затриманому вручать підозру і клопотання про запобіжний захід.

Водночас сам Альперін опублікував у фейбук допис про те, що він зі своїм адвокатом Андрієм Федуром добровільно прийшов до САП.

“Обіцяли, прийшли!” – написав він. І навіть фото додав.

 

Як повідомила у соцмережі Антикорупційна прокуратура, вони вже оголосили підозру 7 посадовцям митниці та експосадовцю Фіскальної служби, які є спільниками Альперіна у контрабандних схемах.

Їм інкримінують махінації із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків (статті 255, 212 і 364 Кримінального кодексу).

У САП зауважили, що вказаний злочин було викрито в рамках розслідування махінацій із розмитненням товарів за участі посадовців ДФС та митниці, збитки від яких можуть сягати близько 500 млн грн. Розслідування цих випадків розпочато у жовтні 2017 року.

У розшук Альперіна оголосив президент Володимир Зеленський. Навіть цінний подарунок за допомогу пообіцяв.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов’язаних з порушенням митного законодавства.

Зокрема повідомлялося, що був затриманий заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський.

Справа, в рамках якої затримали митника, пов’язана з “одним з найвідоміших контрабандистів” України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

За словами джерела УП, Альперіну вдалося втекти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер