<

НАБУ затримало бізнесмена Кауфмана

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:20 | 5.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
199
/ Коментарі відсутні

5-го грудня одеського бізнесмена Бориса Кауфмана затримали співробітники Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомив агент НАБУ Євген Шевченко, пишуть Волинські новини.

“Мультимільйонера Бориса Кауфмана щойно затримано детективами НАБУ в рамках розслідування корупційних схем, в яких брали участь не тільки мер та інші посадовці з Одеси, а і деякі високоповажні особи з Банкової”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією ЗМІ, Кауфман вважається близьким до мера Одеси Геннадія Труханова. За неофіційною інформацією через Кауфмана Труханов підтримував комунікації з Офісом президента.

Затримання Кауфмана стосується створення ймовірної злочинної організації в Одесі. Наразі тривають слідчі дії в приміщенні Одеської міськради.

Згідно з повідомленням САП, сьогодні, 5 грудня, НАБУ і САП затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі.

Слідством установлено, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку.

Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради. Для реалізації злочинних дій особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування.

На сьогодні викрито двох організаторів злочинної схеми та їхню довірену особу. Наразі встановлюються інші причетні до діяльності цієї злочинної організації.

Додамо, у серпні 2022 року бізнесмена Бориса Кауфмана затримали на кордоні під час спроби виїхати. ДБР запросило повну перевірку його документів.

До того Кауфман був на відпочинку у Греції, після чого ненадовго повернувся до України. Після цього він знову хотів виїхати за кордон, але його не випустили, не зважаючи на те, що у Кауфмана є “білий квиток” щодо служби в армії (погане здоров’я). Також він є батьком трьох дітей.

Стверджується, що ДБР видало щодо Кауфмана так званий “індекс В”, який передбачає вивчення всіх документів відносно особи, яка перетинає кордон.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен. Він є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму ( “Брістоль”, “Лондонська”, “Президент-Готель”), медіа-активи та інвестиційні проекти. Також Кауфман – співвласник найбільшої української дистриб’юторської компанії TEDIS Ukraine.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа