<

НАБУ відкрило провадження проти Яценюка та Петренка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:03 | 14.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань провадження за фактом зловживань владою колишнім прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком і міністром юстиції Павлом Петренком.

Про це повідомляє Hromadske.

«На виконання ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 ККУ», – повідомила речниця НАБУ Світлана Олефіра.

Так, Солом’янський райсуд 1 листопада зобов’язав відкрити провадження. Про обставини можливих злочинів в ухвалі не повідомляється.

У Мін’юсті повідомили, що «інформація щодо зловживання владою та службовим положенням з боку вищого керівництва міністерства юстиції та колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка в рамках придбання юридичних послуг для представництва держави України за позовами міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольма (Швеція) абсолютно не відповідає дійсності».

Міністр Петренко повідомив, що залучення міжнародних юридичних радників Latham & Watkins та HoganLovells відбулося із чітким дотриманням процедур та відповідно до чинного законодавства, яке регулює відбір юристів і консультантів для захисту інтересів держави України в міжнародних судах

Стаття 364 ККУ про зловживання владою або службовим становищем передбачає покарання у вигляді виправних робіт, арешта чи обмеження волі до трьох років. Друга частина цієї статті – «зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки». Карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок